Σε σεμινάριο διαιτησίας οι Χεκήμογλου, Σωτηρόπουλος

Διπλή εκπροσώπηση στο ετήσιο ευρωπαϊκό σεμινάριο διαιτησίας (29-30 Μαΐου) θα έχει η Ελλάδα. Στο Λονδίνο, θα βρεθούν ο διεθνής διαιτητής Α` και πρόεδρος της Επιτροπής Ιεραρχίας DAN και επιμόρφωσης, Νίκος Χεκήμογλου καθώς και ο διεθνής διαιτητής Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

 

«Όπως συνέβη πέρυσι στη Νορβηγία, έτσι και εφέτος στο Λονδίνο, οι εκπρόσωποι από όλες τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, θα ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στα θέματα της διαιτησίας. Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν αλλά και τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στο χώρο της παγκόσμιας διαιτησίας, θα τα μεταφέρουμε στη συνέχεια στους Έλληνες συναδέλφους μας, μέσω ενός σεμιναρίου το οποίο θα διοργανώσουμε πιθανότατα τον Σεπτέμβριο», είπε ο κ. Χεκήμογλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παρουσία που είχε η ελληνική διαιτησία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα.

 

«Σε μία διοργάνωση, όπου είχαν κληθεί εννέα διαιτητές οι οποίοι σε λίγους μήνες θα βρεθούν στο Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνου, καταφέραμε να εισπράξουμε ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Δεν είναι τυχαίο, ότι τόσο η Στέφη (Καντάρου) όσο και εγώ, καταφέραμε να βρεθούμε σε τελικούς. Η ελληνική διαιτησία έχει κερδίσει πολύ τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που το εισπράτουμε όλοι εμείς σε κάθε διοργάνωση», κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιεραρχίας DAN και επιμόρφωσης.

 

Το ετήσιο ευρωπαϊκό σεμινάριο διαιτησίας θα προηγηθεί των εξετάσεων της ευρωπαϊκής διαιτησίας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Ακρόπολις (13-15 Ιουνίου), στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι. Από ελληνικής πλευράς, στις εξετάσεις της EJU για διαιτητές Β` κατηγορίας, θα λάβει μέρος η Νίκη Μαρκεσίνη και ο Κώστας Μωϋσίδης.

X