Σάο Πάουλο: Χάλκινο μετάλλιο ο Ηλίας Ηλιάδης

Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Σάο Πάουλο κατέκτησε ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ένα μήνα μετά την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βιένης, βρέθηκε στο βάθρο των νικητών και στη διοργάνωση της Βραζιλίας επικρατώντας με Ippon (σε 4:42) του Σουηδού πρωταθλητή Ευρώπης για το 2010, Μάρκους Νίμαν. Ο Ηλιάδης είχε «πέσει» στα ρεπεσάζ μετά την ήττα στα ημιτελικά από τον Γεωργιανό Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι.

 

«Για δεύτερη φορά απέναντι στον Λιπαρτελιάνι έχασα στο Goldan Score και αυτό είναι που με στεναχωρεί περισσότερο. Το χάλκινο μετάλλιο κλείνει κάπως την πληγή από την ήττα, όμως σε καμία περίπτωση δεν νοιώθω πως ολοκλήρωσα την αποστολή που είχα εδώ στο Σάο Πάουλο», είπε αρχικά ο Ηλιάδης που αναφέρθηκε και συνολικά στην παρουσία του στα δύο τουρνουά της Βραζιλίας: «Αυτό που έψαχνα στα τουρνουά της Βραζιλίας ήταν οι βαθμοί, αλλά και να διαπιστώσω την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Και στα δύο τουρνουά θα μπορούσα να είχα πάει καλύτερα, ωστόσο ακόμη και έτσι είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές. Άλλωστε έχω δύο χρόνια μπροστά μου μέχρι την ολοκλήρωση της παγκόσμιας κατάταξης που οδηγεί στο Λονδίνο και πιστεύω πως τα πάντα θα κυλήσουν κατ` ευχήν. Όσο περνούν οι μέρες νοιώθω πως έχω ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμού που με ταλαιπώρησαν και νοιώθω πιο σίγουρος για τον εαυτό μου. Μεγάλος μου στόχος παραμένει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο, τον Σεπτέμβριο, όπου μια διάκριση εκεί θα ισοδυναμεί με μισή πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012».

 

Αναφερόμενος στη «μονομαχία» του με τον 19χρονο Νίμαν, είπε ότι «…πρόκειται για έναν δυνατό αθλητή, που δείχνει εξαιρετικά δείγματα γραφής φέτος. Αν συνεχίσει έτσι, είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους του».

 

Ο Ηλιάδης ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο δ` γκρουπ με δύο νίκες σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Επικράτησε άνετα με Osae-komi-waza του Ρώσου Ντμίτρι Γερασιμένκο, ενώ στη συνέχεια έκανε… πάρτι απέναντι στον Ιταλό Βάλτερ Φακέντε, αφού σε διάστημα 2:41 είχε πετύχει από Yuko έως και Ippon. Απέναντι στον Καμίλο σημείωσε δύο Waza-ari, για να έρθει στα ημιτελικά η ήττα από τον Λιπαρτελιάνι με Shido στο Golden Score.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X