Σάο Πάουλο: Ο Γερασιμένκο στο δρόμο του Ηλ. Ηλιάδη

Ο Ντιμίτρι Γερασιμένκο θα βρεθεί αύριο στο δρόμο του Ηλία Ηλιάδη, στον α` προκριματικό γύρο της κατηγορίας των -90 κιλών, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Σάο Πάουλο. Ο 22χρονος Ρώσος τζουντόκα, που κατέχει την 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, στο πρόσφατο Γκραν Σλαμ του Ρίο ντε Τζανέιρο κατετάγη 5ος όπως και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας (Νο-9 στον κόσμο).

 

Ο Ηλιάδης από τη στιγμή που θα προκριθεί στη φάση των «16» θα αναμετρηθεί με τον 23χρονο Ιταλό, Βάλτερ Φακέντε. Οι δύο τους είχαν «κονταροχτυπηθεί» και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ταλίν, τον Ιούνιο του 2009, με τον Έλληνα τζουντόκα να κατακτά τη νίκη και λίγο αργότερα και το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας. Πιθανότερος αντίπαλος στα προημιτελικά, θα είναι ο 28χρονος Βραζιλιάνος «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ το 2000 (3ος στο Πεκίνο το 2008), Καμίλο Τιάγκο που βρίσκεται στην 11η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Στην κατηγορία παίρνουν μέρος συνολικά 22 τζουντόκα, ενώ συνολικά στη διοργάνωση του Σάο Πάουλο συμμετέχουν 313 αθλητές και αθλήτριες από 37 χώρες.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X