Ρότερνταμ 2009: Ήττα-αποκλεισμός και του Ηλία Ηλιάδη

Τα τρία διαδοχικά shido στέρησαν από τον Ηλία Ηλιάδη το δικαίωμα να διεκδικήσει και τρίτο σερί μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα απέναντι στον Γεωργιανό, Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι, δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για την 16άδα μετά την ήττα από τον Σλοβάκο, Μίλαν Ραντλ.

 

Μέσα σε διάστημα 2,5 λεπτών, ο Έλληνας τζουντόκα δέχθηκε τρία shido, δύο εκ των οποίων ιδιαίτερα αυστηρά, με αποτέλεσμα ο Σλοβάκος από το πουθενά να βρεθεί με πλεονέκτημα Waza-ari. Ο Ηλιάδης στην προσπάθειά του να αναστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, υποχρεώθηκε να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ραντλ, σημειώνοντας δεύτερο Waza-ari, 1:21 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα που του χάρισε και την πρόκριση στην 16άδα.

 

Στον α` προκριματικό γύρο, ο δις «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε επικρατήσει με Waza-ari του Γεωργιανού, Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι. Και σε εκείνη την περίπτωση, ο πρωταθλητής μας δέχθηκε δύο shido, πριν συμπληρωθεί ενάμιση λεπτό, ωστόσο στο τελευταίο ενάμιση λεπτό μπόρεσε να πετύχει την ανατροπή, επικρατώντας με Waza-ari 23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

 

Να σημειωθεί ότι αυτός ήταν και ο τελευταίος εφετινός αγώνας για τον Ηλία Ηλιάδη, αφού τον επόμενο μήνα θα ταξιδέψει στη Γερμανία προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση χιαστών, κάτι που σημαίνει ότι η επιστροφή του στην ενεργό δράση υπολογίζεται στα τέλη Ιανουαρίου του 2010.

X