ΡΙΟ 2016: Οι κληρώσεις των Ηλία Ηλιάδη και Ρομάν Μουστόπουλου

Ο Ηλίας Ηλιάδης πέρασε μπάι τον πρώτο γύρο στα -90 κιλά, ενώ στη φάση των «32» θ` αντιμετωπίσει τον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ. Ο 25χρονος ασιάτης, χαρακτηρίζεται ως ένας αθλητής μεσαίας δυναμικότητας. Ήταν τρίτος εφέτος στο ασιατικό πρωτάθλημα της Τασκένδης, ενώ μέσα στην χρονιά είχε ακόμη μια δεύτερη θέση και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο στο Γκραν Πρι του Αλμάτι. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά ήταν 5ος στο Γκραν Πρι της Αβάνα και 7ος στο Γκραν Πρι του Ντίσελντορφ. Με τον Ηλία Ηλιάδη έχει συναντηθεί μόλις μία φορά και συγκεκριμένα το 2015 στο Γκραν Πρι του Τζετζού. Ο Έλληνας τζουντόκα είχε επικρατήσει του Κινέζου αντιπάλου του στο γύρο των 32.

Στον αμέσως επόμενο γύρο (φάση 16), ο Mr Ippon του παγκοσμίου τζούντο θα έχει αντίπαλο τον Ούγγρο Κρίστιαν Τοθ, Νο-4 στην Ολυμπιακή κατάταξη.

Ο Μουστόπουλος, πέρασε επίσης μπάι στη φάση των 32. Εκεί θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον άσημο Χουάν Ντιέγκο Τούρσιος από το Ελ Σαλβαδόρ, ενώ στην επόμενη φάση, θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αφταντίλ Τσρικισβίλι (Γεωργία) που είναι Νο-1 στην Ολυμπιακή κατάταξη.

X