ΡΙΟ 2007 – Τα μετάλλια της πρεμιέρας…

Βραζιλία, Κούβα, Γαλλία και Κίνα «μοιράστηκαν» τα χρυσά μετάλλια της πρεμιέρας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

 

Στους άνδρες, ο Βραζιλιάνος Κορέα έκανε την έκπληξη, αφού έχοντας τη βοήθεια των συμπατριωτών του, κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας των -100 κιλών, τη στιγμή που στα υπερβαρέα (+100κ.), ο κορυφαίος τζουντόκα της κατηγορίας αυτή την εποχή, ο Γάλλος Τεντί Ρινέρ, αφού πρώτα νίκησε τον κάτοχο του τίτλου, τον Ιάπωνα Κοσέι Ινούε, στη συνέχεια έκανε ότι ακριβώς έπρεπε προκειμένου να βρεθεί στην κορυφή.

 

Στις γυναίκες και συγκεκριμένα στα -78 κιλά, η Κουβανή Γιουρισέλ Λαμπόρντε, αν και βρισκόταν μέχρι τα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα με την… πλάτη στον τοίχο, έφτασε τελικά στη νίκη επί της Σάε Νακαζάουα (Ιαπωνία). Μία νίκη που της χάρισε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας της, αφού και στο Κάιρο πριν από δύο χρόνια ήταν και πάλι πρώτη (σ.σ. το 2003 στην Οσάκα ήταν δεύτερη όπως και το 2001 στο Μόναχο).

 

Τέλος στην κατηγορία των +78 κιλών, η Κινέζα Βεν Τονγκ τριπλασίασε τα χρυσά μετάλλιά της σε παγκόσμια πρωταθλήματα (2005 Κάιρο, 2003 Οσάκα), με την επικράτησή της στον τελικό της Μάκι Τσουκάντα (Ιαπωνία) η οποία ως γνωστόν ήταν «χρυσή» στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

 

Οι νικητές και οι νικήτριες:

 

ΑΝΔΡΕΣ

-100 κιλά

1. Λουτσιάνο Κορέα (Βραζιλία)

2. Πίτερ Κάσινς (Βρετανία)

3. Ντανιέλ Χαντφί (Ουγγαρία)

3. Ορέιντις Ντεσπέν (Κούβα)

+100 κιλά

1. Τεντί Ρινέρ (Γαλλία)

2. Τάμερλαν Τμένοφ (Ρωσία)

3. Λάσα Κουγιεγιάνι (Γεωργία)

3. Ζοάο Σλίτλερ (Βραζιλία)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-78 κιλά

1. Γιουρισέλ Λαμπόρντε (Κούβα)

2. Σάε Νακαζάουα (Ιαπωνία)

3. Στεφανί Ποσαμάι (Γαλλία)

3. Κιούνγκ-Μι Γιουνγκ (Κορέα)

+78 κιλά

1. Βεν Τονγκ (Κίνα)

2. Μάκι Τσουκάντα (Ιαπωνία)

3. Σάντρα Κέπεν (Γερμανία)

3. Κάρολα Ουίλενχεντ (Ολλανδία)

 

 

X