ΡΙΟ 2007 – Δεν τα κατάφεραν Διονύσης και Βασίλης

Υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του και το πλήρωσε μένοντας εκτός επτάδας. Ο λόγος για τον Διονύση Ηλιάδη, ο οποίος στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, απώλεσε την ευκαιρία να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην κατηγορία των -100 κιλών, γνωρίζοντας την ήττα στο β` προκριματικό γύρο από τον πέμπτο Ολυμπιονίκη της Αθήνας, τον Ολλανδό Έλκο Φαν ντερ Γκέεστ.

 

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για το Διονύση, αφού στον α` προκριματικό γύρο χρειάστηκε 55 δευτερόλεπτα για να κάμψει την αντίσταση του Εσθονού Σάντερ Μαριπού (σ.σ. χρονικά σημείωσε και το πρώτο Ippon του 25ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος). Όμως, παρά το γεγονός ότι μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον αγκώνα πριν από μερικούς μήνες, βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, τόσο αγωνιστική όσο και ψυχολογική, προδόθηκε από τη… σιγουριά του. Στον αγώνα με τον Γκέεστ, ήταν αυτός που πήρε προβάδισμα με Yuko στο 3:48 μετά την έναρξη, όμως στην προσπάθειά του να «καθαρίσει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον αγώνα έκανε και το λάθος με αποτέλεσμα να δεχθεί Ippon ακριβώς στα μισά του πενταλέπτου.

 

«Πίστευα ότι μπορούσα να φτάσω στη νίκη και αυτό το πλήρωσα. Πλήρωσα το γεγονός ότι υπερεκτίμησα τις δυνατότητές μου. Πάντως τίποτα δεν τελειώνει εδώ και θα κάνω τα αδύνατα-δυνατά προκειμένου να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου», είπε ο Διονύσης Ηλιάδης μετά το τέλος του αγώνα.

 

Όσον αφορά στον Βασίλη Ηλιάδη, στον πρώτο του αγώνα για τα +100 κιλά, ηττήθηκε από τον Ουζμπέκο Αμπντούλ Τανγκρίεφ (σ.σ. πρωταθλητής Ασίας το 2007, 3ος στο Παγκόσμιο του 2003 στην Οσάκα) με Ippon (15 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του 5λεπτου), ωστόσο η πορεία του αντιπάλου του σταμάτησε στα προημιτελικά με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ρεπεσάζ.

X