ΠΣΑΤ-Οι υποψήφιοι για τους κορυφαίους του 2009

Οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των υποψηφίων, στη ψηφοφορία που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) για τους κορυφαίους του 2009. Μεταξύ αυτών, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά και οι Αλέξης Ντανατσίδης, Γιώργος Αζωίδης και Δαυίδ Τσοκούρης που βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα της χρονιάς που φεύγει σε λίγες ημέρες.

 

Η γιορτή βράβευσης των κορυφαίων για το 2009 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 (18:00) στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

 

Οι υποψήφιοι του τζούντο στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ είναι οι εξής:

 

ΑΝΔΡΕΣ

ΑΖΩΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων που έγινε στο Κόπερ της Σλοβενίας. Χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας στο Τάμπερε της Φινλανδίας στην κατηγορία των -60 κιλών.

 

ΑΛΕΞΑΝΙΔΗΣ ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ: Στην πέμπτη θέση στην κατηγορία των -60 κιλών στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών στο Ταλίν της Εσθονίας.

 

ΗΛΙΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ: Την 5η θέση κατέλαβε στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας.

 

ΗΛΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ: Με απολογισμό τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ταλίν. Χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

 

ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ: Χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες (-60κ.).

 

ΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΜΑΝ: Μετά από τα δύο χρυσά μετάλλια σε Κίεβο και Κωνσταντινούπολη βρέθηκε στην πρώτη θέση στην κατηγορία του, στην ευρωπαϊκή κατάταξη των εφήβων (μήνας Μάρτιος) στα -66 κιλά. Πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 στη Βουδαπέστη.

 

ΝΤΑΝΑΤΣΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό (Κόπερ, Σλοβενία) και το Παγκόσμιο (Βουδαπέστη) πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών, στα -73 κιλά. Μετά από τα δύο χρυσά μετάλλια σε Κίεβο και Κωνσταντινούπολη, βρέθηκε στην πρώτη θέση στην κατηγορία του, στην ευρωπαϊκή κατάταξη των εφήβων (μήνας Μάρτιος) στα -73 κιλά.

 

ΤΣΟΚΟΥΡΗΣ ΔΑΥΙΔ: Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στα -73 κιλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων στο Ερεβάν της Αρμενίας.

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ: Χάλκινο μετάλλιο στα -63 κιλά των Μεσογειακών Αγώνων.

 

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΙΟΥΛΙΕΤΑ: Χρυσό μετάλλιο στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σόφιας βρέθηκε στην τρίτη θέση της κατηγορίας των -57 κιλών. Τρίτη θέση και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Τιφλίδα. Χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Τιφλίδα, έμεινε εκτός βάθρου (5η θέση στα -57 κιλά), για 4η φορά στην καριέρα της. Τέταρτη θέση στο γκραν σλαμ της Μόσχας. Βρέθηκε από τον Φεβρουάριο 2009, για δύο εβδομάδες, στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των -57 κιλών.

X