Πρόταση της Ελλάδας για Βαλκανικό U15

Πρόταση για τη δημιουργία ενός Βαλκανικού Πρωταθλήματος για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας έως 15 ετών έκανε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης, σε σύσκεψη που έγινε στο περιθώριο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών, το οποίο φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας. Οι εκπρόσωποι των χωρών που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση του Βόλου επικρότησαν την πρόταση του κ. Σουφλέρη, ο οποίος μάλιστα ζήτησε οι αγώνες να γίνουν το καλοκαίρι του 2008 στο Λιτόχωρο.

 

«Μέσω του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, τα νέα παιδιά ηλικίας έως 15 ετών θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες. Τα παιδιά είναι το μέλλον του αθλήματος και πρέπει όλοι μας πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση» είπε ο κ. Σουφλέρης και κατέληξε: «Η ελληνική ομοσπονδία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τζούντο των Βαλκανίων και αυτό το εισπράττουμε σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση. Η πρότασή μας, για τη σύσταση μίας διοργάνωσης για παιδιά, επικροτήθηκε από τους εκπροσώπους των χωρών που έδωσαν το παρών στο Βόλο και θεωρώ ότι μόνο με τέτοιες πρωτοποριακές διοργανώσεις το άθλημα μπορεί να κάνει τεράστια βήματα προόδου στις χώρες των Βαλκανίων».

 

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών της επόμενης χρονιάς να γίνει στο Μαυροβούνιο (σ.σ. πιθανότατα τον Σεπτέμβριο του 2008), ενώ αυτό των Νέων-Εφήβων/Νεανίδων Α`-Β` θα φιλοξενηθεί στη Ρουμανία.

X