Πρωτιά για τους έφηβους στο Βαλκανικό

Το ελληνικό συγκρότημα, με τρία χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους οικοδεσπότες. Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν οι Βλαδίμηρος Αλκίδης (-73κ.), Γρηγόρης Βοτίκας (-81κ.) και Γιώργος Γιανκανίδης (-66κ.). Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ρίτσαρντ Αβραμίδης στα -50 κιλά, ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Λαμπρινίδης στα -90 κιλά.

 

Όσον αφορά στις νεάνιδες Β`, η Ελπίδα Ασλανίδου ήταν αυτή που βρέθηκε στο βάθρο και συγκεκριμένα στην 3η θέση της κατηγορίας των +70 κιλών.

 

«Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Το θετικό είναι ότι οι έφηβοι είχαν την ευκαιρία να δώσουν ακόμη μερικούς αγώνες εφέτος, διευρύνοντας τους αγωνιστικούς τους ορίζοντες, γεγονός που θα τους βοηθήσει πολύ στο άμεσο μέλλον. Η προετοιμασία που έγινε εφέτος, τους έχει φέρει σε υψηλό επίπεδο και από ατυχία δεν μπορέσαμε στο εφετινό Ευρωπαϊκό να πάρουμε κάποιο μετάλλιο. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης κι αυτό φαίνεται κάθε μέρα που περνάει», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Ηλιάδης.

X