ΠΕΣΚΑΡΑ 2009: «Χάλκινος» ο Μανουσαρίδης

Πεσκάρα (ανταπόκριση)

Το… χορό των ελληνικών μεταλλίων στο Μεσογειακό τουρνουά τζούντο, άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης, εδώ στην Πεσκάρα, ο Δημόκριτος Μανουσαρίδης. Με δύο νίκες σε τρεις αγώνες στην κατηγορία των -60 κιλών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και έδειξε πανέτοιμος για το μεγάλο ραντεβού του Οκτωβρίου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20 που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

«Είναι πολύ σπουδαίο να κατακτάς μετάλλιο σε διοργάνωση ανδρών. Η πλειοψηφία των μεταλλίων μου είναι σε U17 και U20, οπότε και μόνο που μπόρεσα να πετύχω δύο νίκες απέναντι σε μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους, σημαίνει πολλά για μένα. Τώρα βάζω πλώρη για το Παγκόσμιο της Αθήνας, όπου και εκεί θα ήθελα ένα μετάλλιο, οποιασδήποτε απόχρωσης. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολη η δουλειά μου, όμως εγώ συνεχίζω να δουλεύω με το ίδιο πάθος και το ίδιο μεράκι», είπε ο Δημόκριτος Μανουσαρίδης, ο οποίος αφιέρωσε το μετάλλιο στον Ηλία Ηλιάδη επειδή «μου μετέδωσε τη δύναμή του και το πάθος του λίγο πριν τον αγώνα για την τρίτη θέση».

 

Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στους U17, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο β` προκριματικό γκρουπ με νίκη επί του Λιβανέζου Μοχάμεντ Καβεσάχ, όμως στον κρίσιμο αγώνα που οδηγούσε στον ημιτελικό της κατηγορίας έχασε με Ippon από τον Τούρκο, Αχμέτ Οζμπάι. Στον τελικό των ρεπεσάζ, τα… τρία Ippon επί του Μαροκινού, Αλαά Ελιντρισί, έκαναν τη διαφορά. Με τους διαιτητές να «βλέπουν» δύο waza-ari, ένα εκ των οποίων ακριβώς με την εκπνοή, ο Έλληνας τζουντόκα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών.

 

Όσον αφορά στη Νικολέτα Μελιγκάκη περιορίστηκε στην 7η θέση των -48 κιλών, μετά τις δύο ήττες από την Τουρκάλα, Ντέρια Τσιμπίρ και στα ρεπεσάζ από την Μαροκινή Βαφάε Ιντρίσι Τσορφί, ενώ η Μαρία Σαββίδου στα -52 κιλά αποκλείστηκε πρόωρα μετά την ήττα από την Αϊνούρ Σαμάτ (Τουρκία).

X