ΠΕΚΙΝΟ 2008: «Τέλος εποχής» για τον Χουϊζίνγκα

Η Ολυμπιακή «αυλαία», σε μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες, θα πέσει για τον Ολλανδό, Μαρκ Χουζίνγκα, επί κινεζικού εδάφους. Ο αντίπαλος του Ηλία Ηλιάδη στον α` προκριματικό γύρος της κατηγορίας των -90 κιλών, με δηλώσεις του είπε ότι η διοργάνωση του Πεκίνου θα είναι η τελευταία της καριέρας του, ενώ αναφερόμενος στην αναμέτρηση με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, αρκέστηκε να πει ότι θα κερδίσει αυτός που «θα είναι καλύτερα διαβασμένος».

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ολλανδού τρις Ολυμπιονίκη:

 

Για την προετοιμασία του: «Η προετοιμασία μας κράτησε αρκετά και πραγματοποιήθηκε σε διάφορα μέρη. Έφτασα χθες στο Πεκίνο και προσπαθώ να εγκλιματιστώ».

 

Για τις προσδοκίες του: «Θέλω ένα μετάλλιο και αν μπορούσα να διαλέξω, θα έπαιρνα σίγουρα το χρυσό. Αν κερδίσω ένα μετάλλιο και στο Πεκίνο, θα είναι το τέταρτο σερί, αφού έκανα την αρχή στην Ατλάντα το 1996. Αυτοί θα είναι και οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι θα ήμουν ευτυχισμένος αν έκλεινα την καριέρα μου με ένα μετάλλιο».

 

Για την κλήρωση: «Έχω αναμετρηθεί με τον Ηλία Ηλιάδη τέσσερις φορές και με έχει κερδίσει τις τρεις εξ αυτών. Συνήθως, οι αναμετρήσεις μας ήταν για κάποιο μετάλλιο. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Το πρώτο ματς είναι το σημαντικό, αν και σε Ολυμπιακά τουρνουά, όλες οι αναμετρήσεις κρύβουν κινδύνους».

 

Για τον Ηλία Ηλιάδη: «Δεν έχω να κάνω κάποια δήλωση για τις δυνατότητές του. Θα τον μελετήσω, όπως και εκείνος θα κάνει το ίδιο. Κατά συνέπεια νικητής θα βγει όποιος έχει διαβάσει περισσότερο».

 

Για το δυναμικό παιχνίδι του: «Πιστεύω ότι είμαι ο πιο δυνατός. Η δύναμή μου είναι και αυτή που κάνει τη διαφορά στα παιχνίδια και μου έχει χαρίσει τρία Ολυμπιακά μετάλλια. Προσπαθώ σε κάθε αγώνα μου να εφαρμόζω διαφορετικές τεχνικές, προκειμένου να μην μπορεί ο αντίπαλος να είναι περισσότερος διαβασμένος από εμένα».

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης

X