ΠΕΚΙΝΟ 2008: Στη «μάχη» των -66κ. αύριο ο Ζιντιρίδης

 

Με τον πρωταθλητή του πολιτειακού πρωταθλήματος της… Χαβάης στην πάλη (!), θα αναμετρηθεί αύριο στο πλαίσιο του β` προκριματικού γύρου για την κατηγορία των -66 κιλών, ο Ταριέλ Ζιντιρίδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους έφηβους το 2006 στον Άγιο Δομίνικο, θ` αντιμετωπίσει τον Αμερικανό, γεννημένο στη Χονολουλού, Τέιλορ Τακάτα, με στόχο το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα που θα του επιτρέψει να ελπίζει σε μια Ιστορική διάκριση.

 

«Ο Ταριέλ (Ζιντιρίδης) είναι από του αθλητές εκείνους που χρειάζονται μια τονωτική ένεση προκειμένου να βάλουν μπρος τις μηχανές τους. Ελπίζω ότι εφόσον τα πράγματα κυλήσουν ομαλά στον αγώνα με τον Αμερικανό, θα μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι καλό», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

 

Σε περίπτωση πρόκρισης στην 16άδα της κατηγορίας, ο Ζιντιρίδης θ` αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντεξ Έλμοντ (Ολλανδία) και Ξαβιέ Αντόνιο Γκουέντες Σάντσες (Βενεζουέλα). Ο Ολλανδός διαθέτει την αγωνιστική εμπειρία από παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ωστόσο ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης. Η καλύτερη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν η 7η το 2005 στο Κάιρο και σε ευρωπαϊκό, η 5η που πήρε το 2008 στη Λισαβόνα και το 2007 στο Βελιγράδι. Πέρυσι, στο τουρνουά Super A της Μόσχας ήταν 1ος, ενώ επίσης πέρυσι κατέκτησε χρυσό και στο Παγκόσμιο Κύπελο του Βουκουρεστίου.

 

Το αυριανό (Κυριακή) πρόγραμμα του τζούντο:

07:00-11.30 Κατηγορίες –52κ. γυναικών, -66κ. ανδρών

Προκριματικά / ρεπεσάζ

13.00-14.30 Κατηγορίες –52κ. γυναικών, -66κ. ανδρών

Τελικοί και απονομές

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης

X