ΠΕΚΙΝΟ 2008: Με Χουϊζίνγκα ο Ηλίας Ηλιάδης

Ο Ολλανδός τρις Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ (1ος), στην Αθήνα (3ος) και στην Ατλάντα (3ος), Μαρκ Χουιζίνγκα θα είναι ο αντίπαλος του Ηλία Ηλιάδη στον α` προκριματικό γύρο της κατηγορίας των -90 κιλών, του Ολυμπιακού τουρνουά τζούντο. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, συμπεριελήφθη στο τέταρτο και τελευταίο γκρουπ (pool), στο οποίο εκτός του Χουιζίνγκα, οι τζουντόκα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν είναι οι Σεργκέι Ασβάντεν (Ελβετία), Μίκαελ Πίνσκε (Γερμανία) και Νταβίντ Αλαρθά (Ισπανία).

 

Η μεγάλη μας ελπίδα για το χρυσό μετάλλιο, στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις με τον Χουιζίνγκα, έχει πετύχει τρεις νίκες και μάλιστα σερί. Η πρώτη εξ αυτών στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα του 2006, ενώ το 2007 διπλασίασε τις νίκες του, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A του Παρισιού. Η 3η μεταξύ τους αναμέτρηση έγινε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο, τον Σεπτέμβριο του 2007, με τη διαιτησία να… στηρίζει τον Ολλανδό, αλλά τον Ηλιάδη να κατακτά τελικά τη νίκη. Να σημειωθεί, ότι η μοναδική νίκη του Χουιζίνγκα επί του Έλληνα τζουντόκα, επιτεύχθηκε τον Μάρτιο του 2006, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πράγας.

 

Εφόσον ο Ηλιάδης συνεχίσει τη θετική παράδοση απέναντι στον Ολλανδό, στο β` προκριματικό γύρο θ` αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Πίνσκε-Ασβάντεν. Με τον 32χρονο Ασβάντεν, ο Ηλιάδης μέσα στο 2007 αναμετρήθηκε δύο φορές, με τους δύο τζουντόκα να έχουν από μία νίκη, ενώ όσον αφορά στον 22χρονο Πίνσκε, δεν έχει βρεθεί ποτέ αντίπαλος του Ολυμπιονίκη μας, σε Ευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης

X