Πανεπιστημιάδα 2013: Την 7η θέση κατέλαβε η Σοφία Τσολάνη

Εξαιρετική εμφάνιση, η οποία συνδυάστηκε με την 7η θέση στην κατηγορία των -57 κιλών, πραγματοποίησε η Σοφία Τσολάνη στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα, που πραγματοποιείται στο Καζάν της Ρωσίας. Η τζουντόκα του ΑΟ Ιλίου σημείωσε τρεις νίκες σε πέντε αγώνες, ωστόσο… σκόνταψε αρχικά πάνω στην πάνω στην Ουκρανή Χεφοντιάν και εν συνεχεία στην Γιαπωνέζα Όνο, οι οποίες και της στέρησαν την είσοδο στα ημιτελικά και τον τελικό των ρεπεσάζ, αντίστοιχα.

 

Η Σοφία Τσολάνη, λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή της στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης (κατετάγη 5η), έφτασε μέχρι τον τελικό του γ΄ προκριματικού ομίλου με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και συγκεκριμένα επί των Σάρα Ελμπαντί (Αίγυπτος) και Μικαέλα Μπαρέρα Μπίραθ (Σουηδία). Στον αγώνα για την πρόκριση στα ημιτελικά, η Ελληνίδα αθλήτρια ηττήθηκε από την Ουκρανή Σουζάνα Χεβοντιάν, με αποτέλεσμα να πέσει στα ρεπεσάζ. Στον β΄ γύρο της «δεύτερης ευκαιρίας», η Τσολάνη νίκησε με σχετική ευκολία την Χίντροβα Μάγια από το Τουρκμενιστάν, όμως στην αναμέτρηση για την είσοδό της στον τελικό των ρεπεσάζ ηττήθηκε από την Γιαπωνέζα Σόκο Όνο.

 

Στην ίδια διοργάνωση, η Βασιλική Λυμπεροπούλου με απολογισμό δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες περιορίστηκε στην 9η θέση της κατηγορίας των -78 κιλών, ενώ μία ήττα γνώρισε ο Γρηγόρης Βοτίκας στα -90 κιλά.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X