Πανελλήνιο ΝΑ-ΝΓ: Φίλιππος Αμυνταίου και ΑΟ Ιλίου τους τίτλους

Ο Φίλιππος Αμυνταίου στα αγόρια και ο ΑΟ Ιλίου στα κορίτσια, πρώτευσαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών που φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο σύλλογος του Αμυνταίου με συνολικά πέντε μετάλλια (3 χρυσά, 2 χάλκινα) συγκέντρωσε 17 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μιρμάνη Ξάνθης με 12. Αντίστοιχα στα κορίτσια, η ομάδα του Νίκου Αντωνίου είχε τέσσερα μετάλλια (2-1-1) και με συνολικά 14 βαθμούς κατέκτησε τον τίτλο. Δεύτερος με 11 βαθμούς ήταν ο Νικηφόρος Ανατολής Ιωαννίνων και τρίτος ο ΣΒΑ Λάρισας με εννέα βαθμούς.

 

Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας είχε να κάνει με την κατηγορία των -100 κιλών. Εκεί, ο Βασίλης Βάγιας του ΓΣ Ηλιούπολης, κέρδισε αρχικά τον κάτοχο του τίτλου στην κατηγορία των υπερβαρέων, Χρήστο Κελλετζιάν (Αθλητής Ρόδου) και στον τελικό τον κάτοχο του τίτλου στην αντίστοιχη κατηγορία, Γιώργο Λαμπρινίδη (ΑΟΝ Αργυρούπολης), με Ippon 29 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του Golden Score.

 

«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας, ήταν το μεγάλο μου κίνητρο. Οι προπονητές μου με βοήθησαν σημαντικά ώστε να έρθει αυτό το μετάλλιο, το οποίο αφιερώνω σε όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μου σήμερα. Ήταν σαν να έπαιζα εντός έδρας με τόσους φίλους που είχαν δίπλα μου. Θεωρώ ότι η μεγάλη νίκη ήταν επί του Κελλετζιάν, με τον οποίο πλέον μοιραζόμαστε από μία νίκη στις μεταξύ μας αναμετρήσεις. Τώρα απομένει να μου δοθεί η ευκαιρία να δείξω ότι αξίζω μια θέση στην εθνική ομάδα», είπε ο Βασίλης Βάγιας, ο οποίος στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση ήταν τρίτος.

 

Στα υπερβαρέα, ο Μιχαήλ Αλεξιάδης (Μιρμάνης Ξάνθης) έκανε ότι δεν κατάφερε πέρυσι. Κρέμασε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας στο στήθος του, επικρατώντας στον τελικό του Γιάννη Μπρούντζη από τον ΟΤΝ Φιλαδέλφειας, την ίδια στιγμή που πέρυσι στο Λιτόχωρο ήταν δεύτερος χάνοντας στον τελικό από τον Κελλετζιάν.

 

«Πρώτος φετινός στόχος για μένα είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων, όπου εκεί θέλω το χρυσό μετάλλιο. Στο παγκόσμιο θα επιδιώξω να είμαι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση ώστε να προχωρήσω όσο μπορώ περισσότερο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, τον Μιρμάνη Ξάνθης, αφού χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα βρισκόμουν τώρα στην πρώτη θέση, με δεδομένη ότι τους τελευταίους μήνες υπηρετώ τη στρατιωτική μου θητεία με αποτέλεσμα να μείνω αρκετά πίσω από πλευράς προπονήσεων», είπε ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης το 2008 στους U20.

 

Στα -70 κιλά των γυναικών, η Χριστίνα Βυζανιάρη (ΑΟ Ιλίου) δεν είχε πρόβλημα να κατακτήσει τον τίτλο, επικρατώντας στον τελικό της Ευθυμίας Σουλτανίδου (Αλεξάνδρειας ΑΣΚ), όπως και η Δήμητρα Ανδρούτσου (Νικηφόρος Ανατολής Ιωαννίνων) που νίκησε με Ippon σε διάστημα… οκτώ δευτερόλεπτων, την Κατερίνα Πιτσιάβα (Ογχηστος Λάρισας).

 

«Η σημερινή εμφάνισή μου ήταν συνέχεια της καλής αγωνιστικής πορείας που έχω όλα αυτά χρόνια. Θεωρώ ότι η δουλειά που γίνεται στο κλιμάκιο των γυναικών στην Κατερίνη με βοηθάει σημαντικά και ελπίζω ότι η αγωνιστική άνοδος που έχω θα βγει σύντομα και σε διεθνείς αγώνες. Θέλω μέσα στη χρονιά μια διεθνή διάκριση για να δικαιωθούν οι κόποι μου», είπε η Χριστίνα Βυζανιάρη, η οποία στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση ήταν 3η.

 

Τα υπόλοιπα χρυσά μετάλλια της δεύτερης ημέρας στα αγόρια κατέληξαν στους Γιάννη Στεφανίδη (Μιρμάνης Ξάνθης) και Γρηγόρη Κριαρίδη (Αργαίος Φιλώτας) στα -81 και -90 κιλά αντίστοιχα. Τέλος στα +78 κιλά των κοριτσιών, η Βασιλική Λυμπεροπούλου (ΓΑΣ Καλυβίων) πήρε την πρώτη θέση του pool και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Δέσποινα Χατζηπαναγιώτου (Κλειτόμαχος).

 

(*) Ο Νίκος Αρζουμανίδης συνέχισε την… οικογενειακή παράδοση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -100 κιλών. Ο νεαρός τζουντόκα του Budo Club Θεσσαλονίκης, που έχει στο βιογραφικό του ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης με τα χρώματα του Αριστοτέλη Καλαμαριάς, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Το μετάλλιο αυτό έρχεται περίπου τρεις μήνες μετά το χρυσό μετάλλιο του αδελφού του, Γιάννη, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, στην κατηγορία των +100 κιλών.

 

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία:

 

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

-81 κιλά

 

 

 

1. Γιάννης Στεφανίδης (Αργαίος Φιλώτας)

2. Παναγιώτης Ασβεστόπουλος (Μιθριδάτης)

3. Παύλος Γκαρακλώβ (Φίλιππος Αμυνταίου)

3. Βασίλης Παυλόπουλος (ΑΟΝΑ)

 

-90 κιλά

1. Γρηγόρης Κριαρίδης (Αργαίος Φιλώτας Φλώρινας)

2. Γρηγόρης Βοτίκας (Budo Club Θεσσαλονίκης)

3. Οδυσσέας Τζεϊρανίδης (Φίλιππος Αμυνταίου)

3. Οδυσσέας Τσακαλίδης (Μιρμάνης Ξάνθης)

 

-100 κιλά

1. Βασίλης Βάγιας (ΓΣ Ηλιούπολης)

2. Γιώργος Λαμπρινίδης (ΑΟΝΑ)

3. Νίκος Αρζουμανίδης (Budo Club)

3. Χρήστος Κελλετζιάν (Αθλητής ΓΣ)

 

+100 κιλά

1. Μιχαήλ Αλεξιάδης (Μιρμάνης Ξάνθης)

2. Ιωάννης Μπρούντζης (ΟΤΝ Φιλαδέλφειας)

3. Αλέξανδρος Μπαμπίλης (ΓΣ Ηλιούπολης)

3. Γιάννης Παπαοικονόμου (Όγχηστος Λάρισας)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ: Φίλιππος Αμυνταίου (3-0-2), Μιρμάνης Ξάνθης (2-0-2), Τζούντο Χαλκιδικής (1-1-1), ΓΣ Ηλιούπολης (1-0-1), Αργαίος Φιλώτας (1-0-0), ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας (0-3-1).

 

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

-63 κιλά

 

 

 

1. Δήμητρα Ανδρούτσου (Νικηφόρος Ανατολής Ιωαννίνων)

2. Κατερίνα Πιτσιάβα (Όγχηστος Λάρισας)

3. Αναστασία Σαραντοπούλου (Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρ.)

3. Ειρήνη Σοφρώνη (ΓΑΣ Καλυβίων)

 

-70 κιλά

1. Χριστίνα Βυζανιάρη (ΑΟ Ιλίου)

2. Ευθυμία Σουλτανίδου (Αλεξάνδρειας ΑΣΚ)

3. Ελένη Λαμπρινίδη (ΑΟΝΑ)

3. Μαριάνθη Νταβέλη (ΣΑΠΚ Νεάπολης)

 

-78 κιλά

1. Παρασκευή Εδιρνέλη (ΣΑΠΚ Νεάπολης)

+78 κιλά

1. Βασιλική Λυμπεροπούλουτ (ΓΑΣ Καλυβίων)

2. Δέσποινα Χατζηπαναγιώτου (Κλειτόμαχος)

3. Σοφία Παπαδοπούλου (Μιρμάνης Ξάνθης ΑΠΕ)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ: ΑΟ Ιλίου (2-1-1), Νικηφόρος Ανατολής (1-2-0), ΣΒΑ Λάρισας (1-1-1), ΣΑΠΚ Νεάπολης (1-0-2), ΓΑΣ Καλυβίων (1-0-1), Βικτώρια (1-0-1), Διγενής Ακρίτας Σερρών (1-0-0).

X