Παγκόσμιο U17: Τρίτος στον κόσμο ο Ντανατσίδης

Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 17 ετων, που φιλοξενείται στη Βουδαπέστη, κατέκτησε ο Αλέξης Ντανατσίδης. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2008 στους έφηβους, με απολογισμό πέντε νίκες σε έξι αγώνες ανέβηκε στο χάλκινο σκαλί του βάθρου των -73 κιλών, όπως και πριν από 1,5 μήνα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 του Κόπερ. Σήμερα, όπως και επί σλοβενικού εδάφους, το δρόμο προς το χρυσό μετάλλιο του τον «έκοψε» ο Ρώσος Κασάν Καλμουρζάεφ, με τον οποίο ο Ντανατσίδης συναντήθηκε στον ημιτελικό της κατηγορίας, ενώ έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο μετά τη νίκη στον τελικό της «δεύτερης ευκαιρίας» επί του Αρμένιου Μχερ Ταβακαλιάν.

 

«Στον ημιτελικό, όπως και στο Ευρωπαϊκό, έπρεπε να αντιμετωπίσω τον Ρώσο. Αυτή τη φορά ένιωθα πως μπορούσα να φτάσω στη νίκη. Δεν τα κατάφερα, όμως δεσμεύομαι πως την επόμενη φορά δεν θα αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το χάλκινο μετάλλιο μου αφήνει μια γεύση λίγο περίεργη, όμως το γεγονός ότι για τρίτη σερί διοργάνωση εφήβων καταφέρνω να βρίσκομαι στο βάθρο των νικητών σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για μένα, αλλά και όλους όσοι βρίσκονται κοντά μου. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στους τρεις προπονητές μου (σ.σ. Ηλιάδη, Βαζαγκασβίλι, Κυριακίδη) που καθημερινά βρίσκονται κοντά μας και μας βοηθούν σε ο,τιδήποτε χρειαστούμε και φυσικά στους γονείς μου» είπε ο 16χρονος τζουντόκα της Πατρίδας Θεσσαλονίκης, ο οποίος έφτασε στον ημιτελικό σημειώνοντας τέσσερις σερί νίκες. Επικράτησε κατά σειρά του Αμερικάνου Μαξ Γκολέμπο, του Μεξικανού Ζερμάν Αγιάλα, του Καναδού Άρθουρ Μαργελιντόν, αλλά και του Ρουμάνου Άρνολντ Λούκατς.

 

Στη νέα μεγάλη στιγμή του ελληνικού τζούντο, αναφέρθηκαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης, όσο και ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης.

 

«Η νέα γενιά του ελληνικού τζούντο συνεχίζει να δίνει δυναμικό παρών στις μεγάλες διοργανώσεις. Τα τελευταία δύο χρόνια, στις κορυφαίες αγωνιστικές εκδηλώσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, έχουμε πανηγυρίσει τέσσερα μετάλλια, γεγονός που μαρτυρά τη σωστή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στη βάση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και φυσικά στους προπονητές τους. Εμείς ως ομοσπονδία θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στις ίδιες βάσεις και στο πλάνο που έχουμε καταστρώσει την τελευταία πενταετία και αφορά τόσο την παλιά όσο και τη νέα γενιά του αθλήματος. Είμαστε βέβαιοι πως και τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς της δουλειάς που γίνεται σε κάθε επίπεδο» είπε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Βαγγέλης Σουφλέρης.

 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ηλιάδης είπε: «Μετά από μία αποτυχία στις Ολυμπιακές Ημέρες Ευρωπαϊκής Νεότητας, ο Αλέξης έδειξε πως επανήλθε πλήρως. Μπόρεσε να συνέλθει αγωνιστικά και να φτάσει σε ακόμη ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση των εφήβων. Αν συνεχίσει να δουλεύει με το ίδιο πάθος, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και στους νέους, αλλά και στους άνδρες. Είναι πεισματάρης και πιστεύω ότι φαίνεται στο παιχνίδι του, ενώ θα τον βοηθήσει και στη συνέχεια της καριέρας του. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμη ένα μετάλλιο, όμως κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τη διαιτησία».

 

Το βιογραφικό του Αλέξη Ντανατσίδη

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

1


2


3

Παγκόσμιο U17 (Ε-Ν)

1

Ευρωπαϊκό U17 (Ε-Ν)

1

1

Διεθνές Τουρνουά U17 (Ε-Ν)

2

1

Πανελλήνιο Νέων

2

Πανελλήνιο Εφήβων

2

1

Πανελλήνιο Παίδων

2

1

X