Παγκόσμιο U17: Οι αντίπαλοι των Ελλήνων τζουντόκα…

Από τρεις διαφορετικές ηπείρους προέρχονται οι πρώτοι αντίπαλοι των αγοριών, στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 (εφήβων/νεανίδων Β`), που άρχισε σήμερα στη Βουδαπέστη. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2008, Αλέξης Ντανατσίδης (-73 κιλά, 44 αθλητές) αντιμετωπίζει τον Αμερικανό Μαξ Γκολέμπο, ο Γιώργος Αζωίδης (-60κ., 43 αθλητές) καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κορεάτη, Ιν Γκουν Χουάνγκ, ενώ ο Ρομάν Μουστόπουλος (-66κ., 44 αθλητές) θα βρεθεί απέναντι στον Αλγερινό, Οτμανέ Μαασμί.

 

Σε περίπτωση πρόκρισης στο β` προκριματικό γύρο, ο Ντανατσίδης θα αντιμετωπίσει τον Ζερμάν Αγιάλα από το Μεξικό, ενώ σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2009, Αζωίδης, αφού θα βρει στο δρόμο του τον Ινδό, Ρομέν Σινγκ Νονγκμεικαπάμ. Ακόμη, ο Μουστόπουλος, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο του Μαασμί, θα «κοντραροχτυπηθεί» στο β` προκριματικό γύρο με τον Αυστριακό, Ντομινίκ Λανγκ.

 

Όσον αφορά στα κορίτσια, η Νικολέτα Μελιγκάκη στα -48 κιλά (29 αθλήτριες) αντιμετωπίζει την Γιαπωνέζα Χιρόμι Έντο, ενώ η Βασιλική Τσολάνη στα -52 κιλά (41 αθλήτριες) θα βρεθεί απέναντι στην Κινέζα Νινγκ Λι.

 

Στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 της ουγγρικής πρωτεύουσας μετέχουν 530 αθλητές και αθλήτριες από 74 χώρες.

X