Παγκόσμιο U17: Η ελληνική αποστολή για την Ουγγαρία

Το πρώτο κατά σειρά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο του 2009, αυτό που αφορά αθλητές και αθλήτριες έως 17 ετών (έφηβοι-νεάνιδες Β`), θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 6 έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου, στη Βουδαπέστη. Στην ελληνική αποστολή μετέχουν τρία αγόρια και δύο κορίτσια, και συγκεκριμένα ο πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους το 2008, Αλέξης Ντανατσίδης (-73κ.), ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2009, επίσης στους U17, Γιώργος Αζωίδης (-60κ.), ο Ρομάν Μουστόπουλος (-66κ.), η Νικολέτα Μελιγκάκη (-48κ.) και η Βασιλική Τσολάνη (-52κ.).

 

Ο Ντανατσίδης, που στο εφετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17 ήταν 3ος, δείχνοντας ιδιαίτερη σταθερότητα παρά την αλλαγή κατηγορίας, κατέχει την 4η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης με 188 βαθμούς, γεγονός που θα του δώσει αβαντάζ στην αυριανή κλήρωση. Το ίδιο ισχύει και για τον Ρομάν Μουστόπουλο, που βρίσκεται στην 3η θέση των -66 κιλών, ενώ ο Αζωίδης είναι 5ος στην ευρωπαϊκή κατάταξη των -60 κιλών.

 

«Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει πάντα τις ιδιαιτερότητές του, αφού σε όλες τις κατηγορίες βάρους θα αγωνιστούν αθλητές και αθλήτριες εκτός Ευρώπης, που δεν γνωρίζουμε καν. Αυτό ελλοχεύει κινδύνους, έστω κι αν μία καλή κλήρωση μπορεί να σε φέρει κοντά στο μετάλλιο. Ελπίζω και εύχομαι να μπορέσουμε να έχουμε τον απολογισμό μεταλλίων που είχαμε τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κόπερ, γιατί όχι και να πανηγυρίσουμε και περισσότερα από δύο μετάλλια. Τα παιδιά διαθέτουν το βαθμό ετοιμότητας που απαιτείται για τη συγκεριμένη διοργάνωση και ευελπιστώ πως θα το δείξουν και μέσα στο τατάμι», είπε ο προπονητής των εφήβων, Γιώργος Βαζαγκασβίλι.

 

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής των κοριτσιών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος, παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. «Και για τα δύο κορίτσια, η εμπειρία ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι πρωτόγνωρη. Το ζητούμενο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι τα κορίτσια να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και από κει και πέρα, εάν έρθει και η διάκριση, θα είναι καλοδεχούμενη. Οι αγωνιστικές εμπειρίες που θα πάρουν και τα δύο κορίτσια, θεωρώ πως θα τις βοηθήσουν στη συνέχεια της χρονιάς, αφού μη ξεχνάμε ότι τον Οκτώβριο στο ΣΕΦ θα γίνει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20».

X