Παγκόσμιο Ρότερνταμ 2009: Ήττα του Αλεξανίδη από τον Βέρντε

Ο Έλιο Βέρντε, αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι για τον Λαυρέντη Αλεξανίδη στο β` προκριματικό γύρο της κατηγορίας των -60 κιλών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ο Έλληνας τζουντόκα, ο οποίος από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισαβόνας, το 2008 και έκτοτε, παρουσιάζει συνεχή αγωνιστική κάμψη, για ακόμη μία φορά δεν μπόρεσε να σταθεί το ύψος των περιστάσεων απέναντι στον «χρυσό» Μεσογειονίκη της Πεσκάρα, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα και τον πρόωρο αποκλεισμό από τη διοργάνωση. Να σημειωθεί ότι στον αμέσως προηγούμενο γύρο, ο Βέρντε, με εκπληκτική εμφάνιση, είχε προκαλέσει τον… διασυρμό του «ασημένιου» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Αυστριακού Λούντβιγκ Πάισερ, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκείνος απέναντι στον Αλεξανίδη, τον οποίο και νίκησε με Ippon, δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης. 

 

«Ο Λαυρέντης είναι ένας έμπειρος αθλητής, αλλά δυστυχώς αποδεικνύει πως βρίσκεται πολύ μακριά από τα αγωνιστικά στάνταρ μιας τέτοιας διοργάνωσης. Η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει από αγώνες τέτοιου ή αντίστοιχου κύρους, δεν ήταν αρκετή για να μπορέσει να πετύχει μία νίκη, ώστε με καλύτερη ψυχολογία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Ίσως η ηλικία να παίζει κάποιο ρόλο, αφού μη λησμονούμε ότι έχει συμπληρώσει τα 31 του χρόνια. Όπως και να έχει πάντως, ο Λαυρέντης θα έχει τις ευκαιρίες που πρέπει στο μέλλον, ώστε να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού πρόκειται για έναν αθλητή μαχητή. Του αξίζει να βρίσκεται ψηλά, αφού η αγωνιστική του αξία είναι μεγάλη έστω κι αν δεν φάνηκε σήμερα», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης.

 

Ο Αλεξανίδης, είχε αντιμετωπίσει τον Βέρντε και στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας, τον Ιούνιο του 2009, όπου είχε γνωρίσει και εκεί την ήττα.

X