Παγκόσμιο Κύπελλο Ρώμης: Έβδομος ο Αζωίδης

Περίπου τρεις εβδομάδες μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U20 και ο Γιώργος Αζωίδης έδειξε πολύ καλά στοιχεία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών της Ρώμης. Ο νεαρός αθλητής του Τζούντο Χαλκιδικής, με απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες, κατετάγη στην 7η θέση των -66 κιλών, την ίδια στιγμή που οι Νίκος Αμβροσιάδης (-100κ.), Παύλος Γκαρακλώβ (-81κ.), Ρομάν Μουστόπουλος (-73κ.) και Αλέξης Ντανατσίδης (-73κ.) έμεναν πρόωρα εκτός συνέχειας.

 

Ο Αζωίδης, νίκησε κατά σειρά τους Τιάγκο Λόπες (Πορτογαλία) και Γιάσπερ Ντε Γιόνγκ (Ολλανδία), όμως οι παρατηρήσεις (shido) που δέχθηκε από τους διαιτητές στον αγώνα με τον Γάλλο Πιερ Ντουπράτ τον έριξαν στα ρεπεσάζ. Εκεί γνώρισε ακόμη μία ήττα, αυτή τη φορά από τον Ουκρανό Σέρχι Ντρεμπότ με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 7η θέση.

 

«Αντιμετώπισα αντιπάλους μεγαλύτερους σε ηλικία και σαφώς πιο έμπειρους, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική μου κατάταξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπό προϋποθέσεις δεν θα μπορούσα να φτάσω και στο μετάλλιο. Όμως κέρδισα εμπειρίες, αγωνιστικές εικόνες που θα με βοηθήσουν στο μέλλον, σε αντίστοιχες διοργανώσεις ανδρών, να βρεθώ στο βάθρο των νικητών. Μαζί με τους προπονητές μου, αλλά και τους συναθλητές μου, δουλεύουμε σκληρά για να βρεθούμε αλλά και να καθιερωθούμε στην ελίτ των κορυφαίων αθλητών του κόσμου», είπε ο Αζωίδης.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X