Παγκόσμια Κύπελλα σε Τιφλίδα και Σόφια με… άρωμα Λονδίνου

Δύο Παγκόσμια Κύπελλα με… Ολυμπιακό ενδιαφέρον θα γίνουν το Σαββατοκύριακο σε Τιφλίδα και Σόφια. Στη Γεωργία οι άνδρες και στη Βουλγαρία οι γυναίκες θα περάσουν το πρώτο, κατά σειρά, βαθμολογούμενο αγωνιστικό τεστ, στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Ως γνωστόν, η… κούρσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ξεκινάει από τις δύο αυτές πόλεις και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου του 2012, οπότε και η ευρωπαϊκή κατάταξη που θα δημιουργηθεί μέσω των τουρνουά, θα χαρίσει σε κάποιους τζουντόκα το πολυπόθητο «εισιτήριο» για το ραντεβού των κορυφαίων της επόμενης τριετίας.

 

Το νέο μέλος της ομάδας των ανδρών, ο Γιάννης Αρζουμανίδης (+100 κιλά), δεν κρύβει τη χαρά του για την πρόσκληση που δέχθηκε να συμμετάσχει στην αποστολή για την Τιφλίδα.

 

«Είναι τιμή για μένα να συμμετάσχω στην πρώτη επίσημη διοργάνωση της χρονιάς ως μέλος αυτής της εθνικής ομάδας. Θεωρώ καθήκον μου, από τη στιγμή που επιλέχθηκα να βρίσκομαι στην αποστολή, να κάνω ότι το δυνατόν καλύτερο για να μπορέσω να φτάσω όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην κατάταξη της κατηγορίας μου. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Οικογενειακό θα έλεγα. Με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε από παλιά, όμως ανεξάρτητα από αυτό, αισθάνομαι πως είμαι μέλος μιάς πραγματικής ομάδας, που ο ένας βοηθάει τον άλλον για να πετύχει τους στόχους του», είπε ο τζουντόκα του Budo Club Θεσσαλονίκης.

 

Να θυμίσουμε ότι στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή των ανδρών, Νίκου Ηλιάδη, εκτός του Αρζουμανίδη θα βρίσκονται και οι Δημόκριτος Μανουσαρίδης (-60κ.), Λαυρέντης Αλεξανίδης (-66κ.), Ταριέλ Ζιντιρίδης (-66κ.), Δαυίδ Τσοκούρης (-73κ.), Αλέξανδρος Τσοποζίδης (-73κ.), Άρης Κοτανίδης (-73κ.), Γρηγόρης Κριαρίδης (-81κ.), Ηλίας Ηλιάδης (-90κ.), Θεόδωρος Μασμανίδης (-90κ.), Χρήστος Κελλετζιάν (-100.), Μιχαήλ Αλεξιάδης (+100κ.) και Βασίλης Ηλιάδης (+100κ.).

 

Αντίστοιχα, στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού των γυναικών, Βλαδίμηρου Παπαδόπουλου θα βρίσκονται έξι αθλήτριες. Πρόκειται για τις Μαρία Σαββίδου (-52κ.), Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (-57κ.), Σοφία Τσολάνη (-57κ.), Δήμητρα Ανδρούτσου (-63κ.), Αριστούλα Καλαμπόκα (-63κ.) και Βασιλική Λυμπεροπούλου (+78κ.).

 

«Η πρόκριση στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου το 2012 αποτελεί το μεγάλο μου στόχο. Σε κάθε βαθμολογούμενο τουρνουά, θα προσπαθήσω να είμαι συνεπής με το βάθρο ώστε να εξασφαλίζω βαθμούς που θα με βοηθήσουν να βρίσκομαι ψηλά, όχι μόνο για το Λονδίνο, αλλά και για τα μεγάλα τουρνουά μέσα στα τρία επόμενα χρόνια όπου οι αθλήτριες θα παίρνουν μέρος με ατομικές προσκλήσεις», είπε η Μπουκουβάλα, η οποία ως γνωστόν τον περασμένο Νοέμβριο μεταγράφηκε στο Νικηφόρο Ανατολής Ιωαννίνων (από τον Πανελλήνιο).

 

(*) Στο τουρνουά «Alpe Adria», που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο Λινιάνο της Ιταλίας, θα λάβει μέρος ο έφηβος τζουντόκα της ΑΕ Πετρούπολης, Χρήστος-Πέτρος Παρθένης.

X