Πέντε χώρες έχουν δηλώσειι έως τώρα συμμετοχή στο «8ο Κύπελλο Ηλιάδης»

Πέντε χώρες έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή, στο Ευρωπαϊκό Όπεν U21 με την επωνυμία «8ο Κύπελλο Ηλιάδης», το μοναδικό διεθνές τουρνουά που φιλοξενείται στην Ελλάδα και κατέχει περίοπτη θέση στο επίσημο καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο (EJU). Όπως πέρυσι έτσι κι εφέτος, το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (Ταεκβοντό), το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί προπονητικό καμπ στους Άγιους Θεόδωρους Κορινθίας, το οποίο επίσης συμπεριλαμβάνεται στο καλαντάρι της EJU.

Οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι Ιταλία, Μ. Βρετανία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία και φυσικά η Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα θα προκύψει από τα πανελλήνια πρωταθλήματα που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 5-6 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο της Ηλιούπολης.

Στο περσινό «Κύπελλο Ηλιάδης» συμμετείχαν 339 αθλητές και αθλήτριες από 33 χώρες. Από το 2009 έως και το 2015, η Ελλάδα έχει κατακτήσει 57 μετάλλια, με τελευταίο το χρυσό της Ελισάβετ Τελτσίδου πέρυσι επίσης στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου.

X