Πέμπτος ο Τσοκούρης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τιφλίδας

Μία πέμπτη θέση καθώς και τρεις έβδομες ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανδρών που φιλοξενήθηκε στην Τιφλίδα. Ο Δαυίδ Τσοκούρης, στα -81 κιλά, με δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες «άγγιξε» το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας του, στην οποία συνολικά συμμετείχαν 15 αθλητές, ενώ από μία νίκη στα -60, στα -66 και τα -100 κιλά σημείωσαν αντίστοιχα οι Δημόκριτος Μανουσαρίδης, Λαυρέντης Αλεξανίδης και Χρήστος Κελλετζιάν.

 

Ο Τσοκούρης, ο οποίος στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του Ερεβάν κατετάγη στη δεύτερη θέση, σημείωσε δύο νίκες επί των Ουκρανών, Βιτάλι Ντούτσικ (προκριματικά) και Ίλια Τσιμτσιούρι (ρεπεσάζ), ενώ γνώρισε δύο ήττες από τους Γεωργιανούς Νταβίντ Κερμπελασβίλι και Λοσέμπ Τσελαουρί με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 5η θέση που θα του δώσουν κάποιους βαθμούς στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

 

Δύο Γεωργιανοί και ένας Αζέρος σταμάτησαν την πορεία των υπολοίπων Ελλήνων τζουντόκα προς το βάθρο των νικητών. Ο Μανουσαρίδης στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ στα -60 κιλά ηττήθηκε από τον Γεωργιανό Αμιράν Παπινασβίλι και έμεινε έβδομος, όπως και ο Αλεξανίδης στα -66 κιλά που γνώρισε την ήττα στον α` γύρο της «δεύτερης ευκαιρίας» από τον Αζέρο, Σαμίρ Κανσκίγιεφ. Τέλος, στα -100 κιλά ο Κελλετζιάν στον αγώνα για την είσοδο στην πετνάδα από τον Γεωργιανό Νοτάρ Μετρεβέλι.

 

LINKS: Results

X