Πέμπτος ο Μανουσαρίδης, 7η η Λυμπεροπούλου στη Βιένη

Η διαιτησία για δεύτερη συνεχή ημέρα… έβαλε το χεράκι της και η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά Α` κατηγορίας U20 που διεξήχθη στη Βιένη. Πιο κοντά στο βάθρο των νικητών βρέθηκε ο Δημόκριτος Μανουσαρίδης, ο οποίος με τρεις νίκες σε πέντε αγώνες περιορίστηκε στην 5η θέση της κατηγορίας των -60 κιλών, ενώ η Βασιλική Λυμπεροπούλου κατετάγη 7η στα +78 κιλά, η Ελπίδα Ασλανίδου 9η στα -78 κιλά και ο Βασίλης Φιλόπουλος 13ος στα -60 κιλά.

 

Ο Μανουσαρίδης, στα προκριματικά της κατηγορίας του (έλαβαν μέρος συνολικά 28 αθλητές), κατάφερε να πετύχει τρεις νίκες και να φτάσει στα ημιτελικά. Επικράτησε με Ippon του Αυστριακού Γιοχάνες Πφάιφερ και του Πορτογάλου Ζοάο Σαντάνα, ενώ στα προημιτελικά νίκησε στο Golden Score με Koka τον Φινλανδό Γιούχο Ρέινβαλ. Στην τετράδα, παρά την υπερπροσπάθεια ηττήθηκε με Koka από τον Βούλγαρο Γιάνισλαβ Γκέρτσεβ και βρέθηκε στον τελικό των ρεπεσάζ, εκεί όπου γνώρισε μία ακόμη ήττα, από τον Εσθονό Ελνούρ Αλίγιεφ, με αποτέλεσμα να μείνει 5ος.

 

Όσον αφορά στη Λυμπεροπούλου (+78 κιλά) νίκησε την Τζούλια Πφάιφερ από την Αυστρία όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη γνωρίζοντας την ήττα από την Σαμπίνα Μπαλαχάγιεβα (Λετονία) αλλά και την Σιμόν Ντάχερ (Γερμανία) στα ρεπεσάζ. Ακόμη η Ασλανίδου (-78 κιλά) και ο Φιλόπουλος (-60 κιλά) γνώρισαν από δύο ήττες, με αποτέλεσμα να περιοριστούν στην 9η και 13η θέση αντίστοιχα.

 

Τέλος, ο Βασίλης Μούτσος στα -60 κιλά, οι Εδουάρδος Γκαζαρίδης και Νίκος Μουζενίδης στα -66 κιλά, οι Βασίλης Κβασιλάβα και Δαϋίδ Τσοκούρης στα -73 κιλά, δεν μπόρεσαν να πάρουν κατάταξη, παρά το γεγονός ότι οι τρεις εξ αυτών πέτυχαν από τουλάχιστον μία νίκη. Ο Γκαζαρίδης επικράτησε του Αυστριακού Γιοχάνες Πφάιφερ, ο Τσοκούρης του επίσης Αυστριακού Μάνουελ Χελμ, ενώ ο Κβασιλάβα σημείωσε δύο νίκες επί του Σλοβάκου Αλεξέι Γιάζεβιτς και επί του Ούγγρου Γκιόργκι Ρουίζ.

X