Πέμπτος ο Λαμπρινίδης στη Μάλτα, 9ος ο Βοτίκας

«Μια ανάσα» από το βάθρο της κατηγορίας των -90 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, που φιλοξενείται για 3η και τελευταία ημέρα στη Βαλέτα της Μάλτας, βρέθηκε ο Γιώργος Λαμπρινίδης. Ο νεαρός αθλητής με απολογισμό τρεις νίκες σε πέντε αγώνες είχε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό των ρεπεσάζ, για να καταταγεί τελικά πέμπτος, τη στιγμή που ο Γρηγόρης Βοτίκας ήταν ένατος στα -81 κιλά.

 

Ο Λαμπρινίδης στο β` προκριματικό γύρο επικράτησε του Λευκορώσου Ίλια Άσιν, όμως στα προημιτελικά απέναντι στον Τούρκο Φεγιάζ Γιαζίτσι δεν είχε την ίδια τύχη. Στα ρεπεσάζ, ο τζουντόκα του ΑΟΝΑ είχε την ευκαιρία να πετύχει ακόμη δύο νίκες επί του Γάλλου Ζουλιέν Μπουσόν και του Βέλγου Ραφαέλ Ντουμπός, όμως στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο «έπεσε» πάνω στον Αρμένιο Γκορ Κοροντιάν, από τον οποίο ηττήθηκε με Ippon, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 5η θέση.

 

Όσον αφορά στον Βοτίκα, στα προκριματικά έχασε από τον Εσθονό Γκριγκόρι Μινάσκιν (σ.σ. ο τελευταίος με πέντε σερί Ippon αναδείχθηκε τελικά πρωταθλητής Ευρώπης), όμως στον α` γύρο των ρεπεσάζ γνώρισε τη χαρά της νίκης με Yuko επί του Ισραηλινού Αβραάμ Μπάρουχ. Στον αμέσως επόμενο γύρο, ο Έλληνας τζουντόκα, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, έχασε από τον Πολωνό Μάτεους Ρουντνίτσκι και έτσι κατετάγη 9ος.

X