Πέμπτος ο Ηλίας Ηλιάδης στο Γκραν Σλαμ του Ρίο

Μια… ανάσα από το δεύτερο εφετινό του μετάλλιο βρέθηκε ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, με απολογισμό μία νίκη σε δύο αγώνες (και ένα bye) στα -90 κιλά κατέκτησε την πέμπτη θέση στο Γκραν Σλαμ του Ρίο ντε Τζανέιρο το οποίο συγκέντρωσε 355 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες. Ο Ηλιάδης, που μέσα στο 2010 έγινε κάτοχος και ενός χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό της Βιένης, πήρε και 80 βαθμούς από τη διοργάνωση του Ρίο που σίγουρα θα του χαρίσουν κάποιες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της IJF (σ.σ. θα ανακοινωθεί αύριο). Ωστόσο, για ακόμη μία διοργάνωση, δεν έλειψαν τα ελληνικά παράπονα για τις αποφάσεις των διαιτητών στον αγώνα με τον Ρώσο, Κίριλ Ντενίσοφ, που κρίθηκε στο golden score και ο οποίος οδηγούσε στα μετάλλια και σε ακόμη περισσότερους βαθμούς ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

 

«Ένοιωσα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου, βλέποντας τις αποφάσεις των διαιτητών στον αγώνα με τον Ρώσο. Ο αντίπαλός μου μάλιστα αισθάνθηκε τόσο άσχημα, που στο τέλος του αγώνα μου ζήτησε συγγνώμη για όλα όσα διαδραματίστηκαν πάνω στο τατάμι. Είναι η πρώτη φορά ίσως στην καριέρα μου, που αισθάνθηκα τόσο αδικημένος. Οι αποφάσεις αυτές μου στοίχισαν αρκετούς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, αφού αυτό επιζητούσα περισσότερο. Ελπίζω να μη μου στοιχίσουν στο τέλος, όταν και θα κάνουμε ταμείο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το ευχάριστο είναι πως όσο περνάει ο χρόνος νοιώθω ακόμη καλύτερα, έχοντας στο μυαλό πάντα τη διοργάνωση του Τόκιο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης, ο οποίος το επόμενο Σαββατοκύριακο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σάο Πάουλο.

 

Εκτός του Ηλία Ηλιάδη, στο Γκραν Σλαμ του Ρίο ντε Τζανέιρο αγωνίστηκε και ο Λαυρέντης Αλεξανίδης (-66κ.), ο οποίος στον πρώτο αγώνα ηττήθηκε από τον Σλοβένο, Ροκ Ντράκσιτς και αποκλείστηκε πρόωρα.

 

Οι πέντε πρώτοι στην κατηγορία των -90 κιλών:

 

-90 κιλά

1.

Πεσάνια Ούγκο

Βραζιλία

2.

Ντενίσοφ Κίριλ

Ρωσία

3.

Λιπαρτελιάνι Βαρλάμ

Γεωργία

3.

Νισιγιάμα Ντάικι

Ιαπωνία

5.

Καμίλο Τιάγκο

Βραζιλία

5.

Χίσιερ Ντομινίκ

Ελβετία

5.

Ηλιάδης Ηλίας

Ελλάδα

5.

Νίμαν Μάρκους

Σουηδία

X