Πέμπτος ο Διονύσης Ηλιάδης στη Μόσχα

«Άγγιξε» το μετάλλιο ο Διονύσης Ηλιάδης στο Γκραν Σλαμ, αξίας 154.000 δολαρίων, που διεξήχθη στη Μόσχα. Ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου με μία νίκη σε δύο αγώνες βρέθηκε στην 5η θέση της κατηγορίας των -100 κιλών, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Ηλίας Ηλιάδης, έμενε πρόωρα εκτός διάκρισης.

 

Ο Διονύσης Ηλιάδης, στο β` προκριματικό γύρο (πέρασε bye τον πρώτο) νίκησε με Ippon του Σεργκέι Σαμοίλοβιτς από τη Ρωσία, όμως στα ημιτελικά, γνώρισε την ήττα από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2003 (5ο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας), τον Κορεάτη Χέε Τάε Χουάνγκ με αποτέλεσμα να περιορίστει στην 5η θέση. Όσον αφορά στον Ηλία Ηλιάδη, που αγωνίστηκε επίσης στα -100 κιλά, στον α` προκριματικό γύρο έχασε στο Golden Score από τον πρωταθλητή Ιαπωνίας του 2009, Τακαμάσα Ανάι, δείχνοντας για ακόμη μια φορά επηρεασμένος από το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες στον αυχένα.

 

Από έναν αγώνα στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας έδωσαν και οι Λαυρέντης Αλεξανίδης (-66κ.), Δήμητρα Ανδρούτσου (-63κ.) και Ελπίδα Ασλανίδου (+78κ.). Ο Αλεξανίδης ηττήθηκε από τον Μογγόλο Κχισχιγκμπαγιάρ Μπουβειταατάρ, η Ανδρούτσου έχασε από την Κορεάτισα Ντα Γουν Γιουνγκ, ενώ η Ασλανίδου που επανήλθε μετά από αρκετό καιρό στην ενεργό δράση, γνώρισε την ήττα από την «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2009, Ούρσουλα Σαντκόφσκα (Πολωνία).

X