Πέμπτη η Μπουκουβάλα στη Λισαβόνα

Την 5η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λισαβόνας κατέκτησε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, η οποία προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος (μετά τη χειρουργική επέμβαση) με στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη, μέσω της παγκόσμιας κατάταξης των -57 κιλών, πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μια εβδομάδα μετά την τρίτη θέση στη Μαδρίτη, η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010, είχε δύο νίκες στα προκριματικά, όμως τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό των «ρεπεσάζ» γνώρισε ισάριθμες ήττες με αποτέλεσμα να μείνει εκτός βάθρου.

 

Η Μπουκουβάλα στα προκριματικά νίκησε κατά σειρά τη Νασίδα Ζελούφ από την Αλγερία και την Κονσεπσιόν Μπελορίν από την Ισπανία. Στον ημιτελικό απέναντι στην Βραζιλιάνα Κέτλεϊν Λίμα Γκουαντρός γνώρισε την ήττα στο golden score, για να έρθει ακόμη μία ήττα στον αγώνα για την 3η θέση, αυτή τη φορά από τη Ρωσίδα Ίρινα Ζαμπλούντινα.

 

Η 5η θέση ισοδυναμεί με 20 βαθμούς για την Γιαννιώτισα τζουντόκα και πλέον κατέχει την 18η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των -57 κιλών με συνολικά 487 βαθμούς.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X