Ο Τάσος Φυσικόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΟΤ

Ο Τάσος Φυσικόπουλος ανέλαβε χρέη προέδρου στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στα Καλύβια. Ο μέχρι πρότινος Α` αντιπρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, έλαβε το χρίσμα, μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Σουφλέρη λόγω της εμπλοκής του τελευταίου σε δικαστική διαμάχη, η οποία ως γνωστόν δεν έχει καμία σχέση με το «ευγενικό άθλημα».

 

Ο κ. Σουφλέρης, ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου, υπέβαλε και επίσημα σήμερα το πρωί την παραίτησή του, η οποία αρχικά δεν έγινε αποδεκτή μιας και το θέμα της παραπομπής του σε δικαστική υπόθεση δεν αφορά το τζούντο. Η θέση του κ. Σουφλέρη ωστόσο παρέμενε σταθερή και αδιαπραγμάτευτη, αναγκάζοντας το ΔΣ της ΕΟΤ να κάνει δεκτή την παραίτηση.

 

«Είναι αυτονόητο, ότι η απόφαση για το διορισμό νέου προέδρου στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, είναι προσωρινή. Στηρίζουμε απόλυτα τον Βαγγέλη Σουφλέρη, τον άνθρωπο που εκτόξευσε το τζούντο και είναι αυτονόητο ότι με τη λήξη της δικαστικής διαμάχης, θα επανέλθει στη θέση του. Ο Βαγγέλης Σουφλέρης, ήταν και παραμένει το χώρο του αθλήματος που υπηρετεί με θέρμη την τελευταία δεκαετία», αναφέρεται στην απόφαση του ΔΣ της ΕΟ Τζούντο, ενώ από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τάσος Φυσικόπουλος, είπε:

 

«Αναλαμβάνω καθήκοντα προέδρου, έως ότου ο Βαγγέλης Σουφλέρης, ξεμπλέξει από στην δικαστική υπόθεση. Γνωρίζουμε από πού προέρχονται τα χτυπήματα προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Σουφλέρη και δυστυχώς κατά του τζούντο. Αυτοί που βάζουν τρικλοποδιές στο άθλημα, είναι υπόλογοι των πράξεών τους. Η ισχύς εν τη ενώσει είναι το σύνθημα που έχουμε στην ομοσπονδία από την ημέρα που αναλάβαμε και με αυτό θα πορευθούμε. Ενωμένοι σαν μια γροθιά».

X