Ο ΠΣΑΤ βραβεύει την Δήμητρα Ανδρούτσου

Η Δήμητρα Ανδρούτσου συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των αθλητριών που θα βραβευτούν φέτος, στη γιορτή των κορυφαίων της χρονιάς, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008 (19:00), στο ΟΑΚΑ. Η τζουντόκα του Νικηφόρου Ανατολής Ιωαννίνων, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των «ειδικών βραβεύσεων» που έχει καθιερώσει ο σύνδεσμος, γιατί έχει καταφέρει να συνδυάσει τον Αθλητισμό με την Επιστήμη.

 

Το βιογραφικό της Δήμητρας Ανδρούτσου

 

Η Δήμητρα Ανδρούτσου γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1990 στα Γιάννενα. Υπόδειγμα αθλήτριας, η Ανδρούτσου, έχει καταφέρει να συνδυάσει στον υπέρτατο βαθμό το τζούντο με το σχολείο, το οποίο και τελείωσε πριν από μερικούς μήνες, με βαθμό αξιοζήλευτο. Συγκέντρωσε 18.600 μόρια και πέρασε στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, στην πόλη όπου μεγάλωσε, αφού αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογή της.

 

Η Ανδρούτσου, ανήκει στο σύλλογο, Νικηφόρο Ανατολής Ιωαννίνων και τα τελευταία χρόνια παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών. Σε διεθνές επίπεδο, μέσα στο 2008 έχει προλάβει να κατακτήσει τρία μετάλλια, αφού ήταν 2η στο Βαλκανικό γυναικών, 2η στο Βαλκανικό Νεανίδων και 3η στο Διεθνές τουρνουά Ακρόπολις που έγινε στο Λουτράκι το περασμένο καλοκαίρι. Στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Νέων Γυναικών του 2007 και του 2006, όπως και στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων του 2005, κατετάγη στην 9η θέση.

 

Είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά μιας αμιγούς αθλητικής οικογένειας, αφού ο 19χρονος Αποστόλης ανήκει στο δυναμικό του Ατρόμητου Περιστερίου, αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα και μάλιστα το 2007 ήταν μέλος της εθνικής ομάδας Νέων που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο 16χρονος Αλέξανδρος ασχολείται επίσης με το τζούντο και έχει κατακτήσει σημαντικό αριθμό μεταλλίων σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ ο βενιαμίν της οικογένειας, ο 11χρονος Νίκος, παίζει μπάσκετ σε ομάδα των Ιωαννίνων.

X