Ο παγκόσμιος θαυμασμός για την ελληνική παρουσία στο U21 καλά κρατεί…

Η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος U21 έπεσε χθες το βράδυ στην Λιουμπλιάνα, ωστόσο ο θαυμασμός των παραδοσιακών δυνάμεων του τζούντο για το ελληνικό «θαύμα» δεν λέει να κοπάσει. Το μαρτυρούν και οι εκτενείς αναφορές για την ελληνική παρουσία στους αγώνες, που φιλοξενούνται στο επίσημο site της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο διαδίκτυο.

«Ο πρωταθλητής Ευρώπης Αλέξης Ντανατσίδης ταπείνωσε τον Ιάπωνα πρωταθλητή, Κένια Κοχάρα. Ο Ντανατσίδης έχει το χάρισμα και την εκρηκτικότητα σε αφθονία και υποχρέωσε τους Ιάπωνες να περιοριστούν στο ασημένιο μετάλλιο», είναι η εγκωμιαστική αναφορά για τον παγκόσμιο πρωταθλητή των -81 κιλών, Αλέξη Ντανατσίδη.

Ο «αρχιτέκτοντας» του ελληνικού θαύματος, Νίκος Ηλιάδης, ήταν και ο μοναδικός ξένος τεχνικός μεταξύ των αποστολών, δηλώσεις του οποίου φιλοξενήθηκαν στο επίσημο site της IJF.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και το περίμενα το χρυσό μετάλλιο. Είναι δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης και έχει προπονηθεί με τον Ηλία Ηλιάδη. Είναι πολύ δυνατός και το απέδειξε σήμερα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄αυτόν», ήταν η δήλωση του εθνικού προπονητή αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο του Ντανατσίδη.

Για το χάλκινο μετάλλιο του Ρομάν Μουστόπουλου η ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ανέφερε ότι «χρειάστηκε μόνο 80” για να κυριαρχήσει με ιππόν του Καναδού Μαρτζελίντον».

Να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα χάρη στα μετάλλια των Ντανατσίδη (χρυσό) και Μουστόπουλου (χάλκινο), κατέλαβε την τέταρτη θέση στους άντρες και την ένατη θέση στο σύνολο (με την 5η θέση της Τελτσίδου), μεταξύ 74 χωρών. Δεν υπολογίζεται το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό.

X