Ο Ηλίας Ηλιάδης στο «Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες»

Ο ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΤΟ «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ»

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΜΑΪΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ)

 

  

«ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ… ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

«Νοιώθω περισσότερο Έλληνας από πολλούς Έλληνες»

 

Την 1η Απριλίου κυκλοφόρησε το καινούργιο τεύχος του γνωστού περιοδικού «Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες», με τον Ολυμπιονίκη του Τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, στο εξώφυλλο και μεγάλη πολυσέλιδη συνέντευξη. Στη συνέντευξη αυτή, ο Ηλίας μιλάει για την προσπάθειά του εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, τα όνειρά του για τη μελλοντική του πορεία και παρουσιάζει τις σκέψεις του για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού Τζούντο. Η συνέντευξη δημοσιεύεται με πολύ όμορφες φωτογραφίες του Ηλία, οι οποίες τραβήχτηκαν ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Από τη σημαντική αυτή συνέντευξη, σταχυολογήσαμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα αποσπάσματα. Για τα υπόλοιπα, στο περίπτερο…

 

«Τα ελληνικά ΜΜΕ, στις αναφορές τους σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της κινεζικής πρωτεύουσας, θεωρούν σίγουρο το μετάλλιο του Ηλία, έστω κι αν τον «αγνόησαν» στην ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών για τους καλύτερους του 2007, τη στιγμή που μέσα στη συγκεκριμένη χρονιά έγινε κάτοχος ενός ακόμη μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.»

 

«Αυτό που μετράει για μένα είναι η σωστή δουλειά. Εδώ και τέσσερα χρόνια, δηλαδή αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, προετοιμάζομαι για το Πεκίνο και για τους στόχους που έχω θέσει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το πρόγραμμα που ακολουθώ είναι συγκεκριμένο και σε καμμία περίπτωση δεν τολμώ να παρεκκλίνω, αφού τέτοιες ώρες τα λάθη απαγορεύονται αυστηρά.»

 

«Αυτό που προέχει είναι το Πεκίνο. Να πάω με το καλό, να φέρω πίσω το μετάλλιο και μετά για ένα μικρό χρονικό διάστημα να ξεκουραστώ. Φυσικά, θα υπάρξουν και περαιτέρω Ολυμπιακοί σταθμοί στην καριέρα μου. Από τώρα μπορώ να μιλήσω σίγουρα για το Λονδίνο το 2012. Στη συνέχεια θα δούμε. Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και τότε δεν θα με έχουν… πάρει τα χρόνια. Θα είμαι 26 ετών, ηλικία που τότε κάποιοι άλλοι αθλητές ξεκινούν την καριέρα τους. Ξέρω ότι θα βρίσκομαι στα τατάμι όσο με κρατούν οι δυνάμεις μου. Ελπίζω αυτό να συμβαίνει για πολλά χρόνια ακόμη».

 

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από διακρίσεις και γι’ αυτό σκοπεύω να είμαι συνεπής με το μετάλλιο και στο Πεκίνο. Ένα μετάλλιο που θα ήθελα να συνδυαστεί και με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, η οποία μας στηρίζει, μας αγαπάει και προσπαθεί για το καλύτερο για όλους εμάς που δεν έχουμε γεννηθεί εδώ. Και να είσαστε σίγουροι ότι νοιώθω περισσότερο Έλληνας από πολλούς Έλληνες. Νοιώθω υπερήφανος όταν ακούω τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, έστω κι αν χρειάζομαι βοήθεια για να τον απαγγείλω.»

 

«Μπορούμε με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων του 2009, που θα γίνει στην Ελλάδα, να φέρουμε τους Έλληνες πιο κοντά στο Τζούντο. Είναι μεγάλη ευκαιρία, από τη στιγμή μάλιστα που οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο, όπως είναι αυτό του ΣΕΦ.»

 

«Δεν μου αρέσει να με συγκρίνουν. Ο Πύρρος είναι ένας μεγάλος αθλητής, με πλούσιο σε διακρίσεις βιογραφικό, το οποίο όπως είναι φυσικό προκαλεί δέος σε όλους μας. Έχω χαράξει μία δική μου Ολυμπιακή πορεία, η οποία ξεκίνησε το 2004 στην Αθήνα και εύχομαι να σταματήσει, όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακά, όταν οι δυνάμεις μου δεν θα μου επιτρέπουν να συνεχίσω. Όταν κάτι μέσα μου θα μου πει να σταματήσω, θα το κάνω αμέσως και χωρίς να το πολυσκεφτώ. Είναι πολύ σημαντικό να αποχωρείς όταν είσαι ψηλά».

X