Ο ανορθόγραφος και οι καταγγελίες-ψέματα, μέρος 1ο

Το να είναι κάποιος ανορθόγραφος, είναι δικαίωμά του. Το να στέλνει ανώνυμες επιστολές-καταγγελίες στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι και πάλι δικαίωμά του, έστω κι αν φανερώνει δειλία. Το να συκοφαντεί όμως πρόσωπα και πράγματα, είναι κατακριτέο και η ΕΟΤ δεν μπορεί παρά να το καταδικάσει. Γι` αυτόν τον λόγο από σήμερα και για τις επόμενες εβδομάδες, σε καθημερινή σχεδόν βάση, θα φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας τα κομμάτια της καταγγελίας των “ανώνυμων-ανορθόγραφων εξυγιαντών” του τζούντο.

 

Και ξεκινάμε με ένα εξοργιστικό, για όλους εμάς που βρισκόμαστε κοντά στο άθλημα, κομμάτι της καταγγελίας, σύμφωνα με το οποίο, οι μισοί σύλλογοι που βρίσκονται στη δύναμη της ΕΟΤ είναι “μαϊμού”. Σύμφωνα με τον “ανώνυμο-ανορθόγραφο” καταγγέλλοντα, στη λίστα αυτή βρίσκονται οι σύλλογοι: Όμιλος Τζούντο Περιστερίου, ΑΟ Αστραπή, Εύαθλος, Μαχητής Βύρωνα, Αναγέννηση Ασπροπύργου, ΑΟ Αττικός, ΓΣ Ολύμπιος, Φιλαθλητικός Νέου Ηρακλείου, Ηρακλής Ασπροπύργου, ΑΠΣ Αετός Κω, Αργαίος Φιλώτας, ΓΣ Φλώρινας, Πολυνίκης Πτολεμαϊδας, Μέγας Αλέξανδρος Πελαργού Αμυνταίου, ΓΑΣ Ίκαρος, ΑΠΣ Μέγας Αλέξανδρος Κομοτηνής, Όλυμπος Μουδανιών, Πατρίδα Θεσσαλονίκης, Μιρμάνης Ξάνθης, καθώς και όλοι οι σύλλογοι της Κεντρικής Ελλάδας. Μάλιστα, ο καταγγέλλων υποστηρίζει πως οι σύλλογοι αυτοί προέρχονται από την πυγμαχία και την πάλη, αγνοώντας φυσικά το έργο που γίνεται στην περιοχή στο άθλημα του τζούντο.

 

Αν και θεωρούμε βέβαιο ότι την απάντηση θα την δώσουν οι ίδιοι οι σύλλογοι, εμείς θα σταθούμε στο κομμάτι της Λάρισας. Στον απαντητικό φάκελο που καταθέσαμε χθες στον γγΑ, αναφέρονται αναλυτικά όλοι οι σύλλογοι της θεσσαλικής πρωτεύουσας (με διευθύνσεις, έδρα, προπονητές, αριθμό δελτίων αθλητών), ενώ τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

 

“Ο κ. Στουκογεώργος έχει προσφέρει τα μέγιστα για την ανάπτυξη του τζούντο στην περιοχή και, όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από τα δημοσιεύματα του Τύπου, όλα αυτά τα χρόνια η περιοχή της Λάρισας είναι το φυτώριο του τζούντο. Σε αυτήν την κατεύθυνση υπήρξε αμέριστη συμπαράσταση από τους Δημάρχους Λάρισας, Ποταμιάς, Αγιάς, Πλατυκάμπου, Γόνων, Γιάννουλης, Αμπελώνας, Τυρνάβου, Ελασσόνος, καθώς και τους νομαρχιακούς συμβούλους Λάρισας. Προφανώς, οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των ΟΤΑ (Α΄ και Β΄ βαθμού), οι εκπρόσωποι της διοικητικής ιεραρχίας (διευθυντές γραφείων φυσικής αγωγής, διευθυντές οργανισμών άθλησης κ.α.) παρευρίσκοντο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε “αγώνες – μαϊμού”. Στην περιοχή της Λάρισας λειτουργεί αθλητικό σχολείο τζούντο, όπως και στα Τρίκαλα. Προφανώς και αυτά είναι μαϊμού, σύμφωνα με τις “καταγγελίες”, με την «ανοχή» του Υπουργείου Παιδείας και των κατά τόπους δημοσίων υπηρεσιών”.

 

Σύμφωνα με τον “ανώνυμο-ανορθόγραφο” καταγγέλλοντα, στη Λάρισα εδρεύει και ο σύλλογος Λαρισαϊκός, που αν και “μαϊμού” είχε δικαίωμα ψήφου στις εκλογές. Μάλλον, μιλάνε για πριν από το 2000, τις ημέρες που ο “ανώνυμος-ανορθόγραφος” καταγγέλλων έκανε ό,τι ήθελε μέσα στην ομοσπονδία. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και αυτήν ακριβώς υποβάλαμε χθες στον γγΑ: “Κανένας αθλητής/τρια του σωματείο “Λαρισαϊκός” δεν έχει κάνει συμμετοχή σε αγώνες τζούντο από το 2000 και φυσικά κανένας εκπρόσωπος του σωματείου δεν έχει συμμετάσχει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες (2004 και 2008)”.

 

Σειρά παίρνει αύριο ακόμη ένα κομμάτι της καταγγελίας με τη μορφή… κουίζ!

ΕΟ ΤΖΟΥΝΤΟ

X