Ντανατσίδης: «Μοναδική στιγμή στην καριέρα μου»

Με την 5η θέση στην κατάταξη των εφήβων και την 11η της γενικής, επιστρέφουν αργά το απόγευμα οι εθνικές μας ομάδες εφήβων και νεανίδων από το Σαράγεβο όπου συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U17. Το κεντρικό πρόσωπο της ελληνικής αποστολής, είναι αναμφίβολα ο Αλέξης Ντανατσίδης μετά και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία των -66 κιλών. Ένα χρυσό μετάλλιο που έρχεται έξι χρόνια μετά την πρωτιά του Ηλία Ηλιάδη στο Γκιόρ της Ουγγαρίας και πέντε μετά το χρυσό του Ταριέλ Ζιντιρίδη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

 

«Είναι μοναδική στιγμή στην καριέρα μου. Ήταν το πρώτο σπουδαίο μετάλλιο, το οποίο αφιερώνω στον προπονητή μου, τον Νίκο Ηλιάδη και τους γονείς μου», είπε ο Αλέξης Ντανατσίδης. Και συνέχισε: «Οι στόχοι μου από εδώ και πέρα είναι το Παγκόσμιο Νέων της Ταϊλάνδης και φυσικά αυτό της Αθήνας την επόμενη χρονιά, καθώς επίσης και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου σε τέσσερα χρόνια από τώρα». Αναφερόμενος στις δυσκολίες που προέκυψαν στο δρόμο προς το χρυσό, δεν έκρυψε ότι «…στις δύο πρώτες αναμετρήσεις για τα προκριματικά ήμουν λίγο σφιγμένος και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα αρκετά. Στη συνέχεια όμως η σιγουριά που ένοιωθα για τον εαυτό μου ήταν μεγάλη, φτάνοντας εύκολα στο χρυσό μετάλλιο», είπε ο νεαρός τζουντόκα της Πατρίδας Θεσσαλονίκης στο επίσημο site της ΕΟΤ.

 

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Αζωίδης «άγγιξε» τον ημιτελικό της κατηγορίας των -55 κιλών, όμως λόγω της μεγάλης συμμετοχής αλλά κυρίως εξαιτίας του νέου συστήματος διεξαγωγής των διοργανώσεων που αφορούν κατηγορίες εφήβων και νεανίδων, έμεινε εκτός μεταλλίου. Ο Αζωίδης είχε δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην 9η θέση, όπως ακριβώς και η Βασιλική Λυμπεροπούλου στα +70 κιλά. Ακόμη, οι Γιώργος Αϊντινίδης στα -60 κιλά και η Σοφία Τσολάνη στα -57 κιλά, πήραν την 13η θέση.

X