Ντέιβισον: «Τέτοια τουρνουά πρέπει να προβάλλονται διεθνώς»

Τεράστια οργανωτική επιτυχία είχε το τουρνουά «Olympus Cup» που διοργάνωσε για 7η χρονιά ο Μύτικας Λιτοχώρου στο κλειστό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας» στους πρόποδες του Ολύμπου. Στη επιτυχημένη διοργάνωση που ήρθε να προστεθεί σε αυτές που προηγήθηκαν στις αρχές της χρονιάς, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 550 αθλητές και αθλήτριες από έξι χώρες, ενώ στο προπονητικό καμπ που έληξε την Τρίτη, συμμετείχαν περίπου 100 τζουντόκα. Στο τουρνουά παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της Μεγάλης Βρετανίας, κ. Ριούμπεν Ντέιβισον, ο οποίος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την αγωνιστική ποιότητα αλλά και για την τοποθεσία όπου διεξήχθησαν οι αγώνες.

 

«Δεν είναι υπερβολή να πω, πως έμεινα εντυπωσιασμένος. Τόσο η συμμετοχή, όσο και η αγωνιστική ποιότητα των αθλητών που έλαβαν μέρος, με άφησαν ενθουσιασμένο. Ενθουσιασμένος έμεινα και από την οργανωτική ποιότητα του τουρνουά, όπως και από το μέρος όπου διεξήχθη, στους πρόποδες του Ολύμπου. Του χρόνου είναι σίγουρο ότι θα έρθω ξανά, αυτή τη φορά με συλλόγους της χώρας μου. Τέτοια τουρνουά πρέπει να προβάλλονται διεθνώς και αυτά που είδα, θα τα μεταφέρω πίσω στην πατρίδα διαφημίζοντας ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά. Φεύγω από το Λιτόχωρο με τις καλύτερες αναμνήσεις», ήταν η δήλωση του κ. Ριούμπεν Ντέιβισον.

 

Ικανοποιημένος, παρά το γεγονός ότι το εφετινό τουρνουά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το ρεκόρ συμμετοχών του 2009, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Αναστάσιος Φυσικόπουλος.

 

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, δεν μας βοήθησε ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών. Ωστόσο και η εφετινή συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη αφού στο Λιτόχωρο βρέθηκαν περισσότεροι από 550 αθλητές και αθλήτριες από έξι χώρες. Ο πήχης των προσδοκιών μας για ένα όσο το δυνατόν πιο μεγάλο και σπουδαίο τουρνουά, παραμένει ψηλά και ήδη από αύριο, θα ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς. Θέλω να ευχαριστήσω ο Δήμο Λιτοχώρου και τη Νομαρχία Πιερίας για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση του τουρνουά, όπως και τους χορηγούς μας, την αλυσίδα Πολιτισμού `Ιανος` καθώς και την εταιρεία Ζευς Ακτινίδια. Συμπαραστάτης μας υπήρξε και η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω την οποία επίσης ευχαριστούμε».

Από την πλευρά του, ο διεθνής διαιτητής Α` κατηγορίας, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, αναφέρθηκε στις αγωνιστικές καινοτομίες του τουρνουά.

 

«Η καινοτομία είχε να κάνει με το χρόνο κάθε κατηγορίας η οποία ολοκληρωνόταν σε τέτοιο χρόνο που να μην κουράζει τους γονείς αλλά και τους φίλους του αθλήματος που παρακολουθούν από κοντά τους αγώνες. Με τον τρόπο αυτό πρέπει να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα τουρνουά που βρίσκονται στο καλαντάρι της ΕΟΤ, ώστε να μην `απλώνουν` σε χρόνο και να κερδίζουν ακόμη περισσότερο σε ποιότητα».

 

Να θυμίσουμε ότι το Λιτόχωρο ήταν ο έκτος σταθμός των εφετινών εγχώριων τουρνουά που βρίσκονται στο καλαντάρι της ΕΟ Τζούντο μετά τον Πλατύκαμπο Λάρισας (Ζαχαρούλης), το Νέο Φάληρο (τουρνουά Αετού Καυκάσου & πανελλήνιο εφήβων/νεανίδων), τη Θεσσαλονίκη (τουρνουά ΑΠΣΠ Πατρίδα), την Πετρούπολη (τουρνουά ΑΕΠ) αλλά και την Ηλιούπολη (πανελλήνιο νέων ανδρών/νέων γυναικών).

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X