Μισή… ντουζίνα μετάλλια στο Βαλκανικό ανδρών/γυναικών

Οι δύο μεγάλες… επιστροφές, της μεν Ιουλιέτας Μπουκουβάλα στα -57 κιλά μετά από τρία χρόνια, του δε Θεόδωρου Μασμανίδη στην ενεργό δράση μετά από περίπου ένα χρόνο λόγω τραυματισμού, συνοδεύτηκαν από ισάριθμες διακρίσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών που φιλοξενήθηκε στο Μαυροβούνιο. Η Γιαννιώτισα τζουντόκα με απολογισμό τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, την ίδια στιγμή που ο Μασμανίδης ήταν 2ος στην κατηγορία των -90 κιλών. Όμως οι ελληνικές διακρίσεις δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Αλέξανδρος Γκορντέεφ, στα -60 κιλά ήταν πρώτος, ο Αλέξανδρος Τσοποζίδης, στα -73 κιλά, κατετάγη τρίτος, όπως και ο Γρηγόρης Κριαρίδης στα -81 κιλά. Στις γυναίκες εκτός της Μπουκουβάλα, η Δήμητρα Ανδρούτσου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα -63 κιλά, χάνοντας στο Shido τη θέση στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ η Σοφία Παπαδοπούλου κατετάγη 5η στα +78 κιλά.

 

«Η Ιουλιέτα επέστρεψε στην κατηγορία που της ταιριάζει καλύτερα μετά από τρία χρόνια. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, ώστε να συνηθίσει και πάλι την κατηγορία. Έχει μία νευρικότητα στο παιχνίδια της και αυτήν θα πρέπει να την αποβάλει ώστε να παρουσιάσει μια σταθερότητα πάνω στο τατάμι. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου, κάτι που θα φανεί από την επόμενη χρονιά, αφού οι υποχρεώσεις που έχει μέσα στο 2008 είναι πλέον ελάχιστες», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών, Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος.

 

Η επιστροφή του Μασμανίδη στην ενεργό δράση μετά από περίπου ένα χρόνο, ήταν ίσως το πιο ευχάριστο μήνυμα για την ομάδα των ανδρών. «Μπορεί να μην έχει επανακάμψει πλήρως, όμως έδειξε ότι δεν βρίσκεται πολύ μακριά. Εδώ και περίπου 1,5 μήνα γυμνάζεται εντατικά και περιμένουμε πολλά πράγματα από αυτόν στο μέλλον», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, Νίκος Ηλιάδης.

X