Με Ταριέλ Ζιντιρίδη η εθνική στο καμπ του Νίμπουργκ

Το προπονητικό καμπ στο Νίμπουργκ της Τσεχίας, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 16 Μαρτίου, θα αποτελέσει το κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής μας ομάδας των ανδρών, η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σερβίας (6-8 Απριλίου). Η… είδηση του συγκεκριμένου καμπ έχει να κάνει με την επιστροφή του Ταριέλ Ζιντιρίδη στα τατάμι μετά από απουσία τεσσάρων μηνών. Ο «χρυσός» πρωταθλητής κόσμου του 2006 στους έφηβους, αυτό τον καιρό βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποκατάστασης από την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο δεξί γόνατο και μετά από καιρό θα βρίσκεται στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Νίκου Ηλιάδη.

 

Από κει και πέρα, στην κατηγορία των -60 κιλών που αποτελεί και τον… ευχάριστο πονοκέφαλο για τον εθνικό προπονητή, συμμετέχουν ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, Ρεβάζι Ζιντιρίδης και ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 στους έφηβους, Αλέξανδρος Γκορντέεφ, ενώ στα -100 κιλά τη θέση του τραυματία Διονύση Ηλιάδη θα πάρει ο 3ος πρωταθλητής κόσμου του 2006 στους έφηβους, Θεόδωρος Μασμανίδης, στην πρώτη παρουσία του στη συγκεκριμένη κατηγορία βάρους. Μια υποχρεωτική… μετάβαση που μπορεί να αποδειχτεί γούρικη για τον Μασμανίδη, από τη στιγμή που τα -90 κιλά ήταν… καπαρωμένα από τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Ηλία Ηλιάδη που επίσης θα δώσει το «παρών» στο καμπ της Τσεχίας.

 

Συνοπτικά, η 14μελής αποστολή των ανδρών για το Νίμπουργκ αποτελείται από τους εξής αθλητές: Αλέξανδρος Γκορντέεφ, Ρεβάζι Ζιντιρίδης (-60κ.), Ταριέλ Ζιντιρίδης, Γκεβόργκ Γιανκανίδης (-66κ.), Πάβελ Ντάνκο, Δαϋίδ Τσοκούρι , Άρης Κοτανίδης (-73κ.), Βάζα Ζιντιρίδης, Γρηγόρης Βότικας, Ηλίας Ηλιάδης του Μιρμάν (-81κ.), Ηλίας Ηλιάδης (-90κ.), Θεόδωρος Μασμανίδης (-90κ.), Μιχάλης Αλεξιάδης, Χρήστος Κελετζιάν (+100κ.).

 

Από το προπονητικό καμπ του Νίμπουργκ θα απουσιάσουν οι Διονύσης και Βασίλης Ηλιάδης αλλά και ο Λαυρέντης Αλεξανίδης. Ο πρώτος υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση στον αγκώνα και θα επιστρέψει στην ενεργό δράση σε περίπου δύο μήνες, ενώ ο Βασίλης χρειάζεται ακόμη 10 ημέρες θεραπείας πριν επιστρέψει στα τατάμι. Θεωρείται μάλιστα βέβαιο ότι θα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σερβίας. Όσον αφορά στον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης του 2005, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και επίσης θα απουσιάσει από το καμπ της Τσεχίας.

X