Με Ηλιάδη και Βαζαγκασβίλι στην «Πόλη του Φωτός»

Η ώρα του Ηλία Ηλιάδη αλλά και του Γκεόργκι Βαζαγκασβίλι έφτασε… Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, θα ηγηθούν της αποστολής για το Παρίσι, όπου το διήμερο 10-11 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το Σούπερ Παγκόσμιο Κύπελλο. Μια διοργάνωση, ανώτερη και από αυτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αφού οι κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου θα δώσουν το παρών στην «Πόλη του Φωτός» με δύο τζουντόκα σε κάθε κατηγορία βάρους (σ.σ. οι οικοδεσπότες θα έχουν τέσσερις σε κάθε κατηγορία).

 

 

Ο Ηλιάδης, δυόμιση μήνες μετά την ανακήρυξή του σε πρωταθλητή Ευρώπης στου Νέους Άνδρες, επιστρέφει στη γνώριμή του κατηγορία, τα -90 κιλά, στοχεύοντας να επαναλάβει επί γαλλικού εδάφους την προ διετίας επιτυχία του, δηλαδή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Όσον αφορά στον Βαζαγκασβίλι, που επιστρέφει στα διεθνή τατάμι μετά από περίπου δύο χρόνια (σ.σ. η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο Παγκόσμιου της Αιγύπτου το 2005), θα λάβει μέρος στην κατηγορία των -66 κιλών, σε αυτή δηλαδή όπου πριν από επτά χρόνια στέφθηκε Ολυμπιονίκης.

 

 

Εκτός των Ηλιάδη και Βαζαγκασβίλι, στην ελληνική αποστολή θα βρίσκονται δύο ακόμη μεταλλιούχοι σε μεγάλη διοργάνωση και συγκεκριμένα οι «χάλκινοι» παγκόσμιοι πρωταθλητής στους έφηβους, Θεόδωρος Μασμανίδης (-90κ.) και Αλέξανδρος Γκορντέεφ (-60κ.). Ακόμη στο τουρνουά της γαλλικής πρωτεύουσας θα πάρουν μέρος οι Πάβελ Ντάνκο (-73κ.), Άρη Κοτανίδης (-73κ.), Βάζα Ζιντιρίδης (-81κ.), Ηλίας Ηλιάδης του Μιρμάν (-81κ.), Διονύσης Ηλιάδης (-100κ.) και Βασίλης Ηλιάδης (+100κ.).

 

 

 

Την αποστολή συμπληρώνουν ο βοηθός προπονητή, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο γιατρός Κωσταντίνος Μουρατίδης και οι διεθνείς διαιτητές Νίκος Χεκίμογλου και Κάκια Λυμπέρη.

X