Με επτά αθλητές η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21

Έξι αθλητές και μία αθλήτρια θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U21 που διεξάγεται από σήμερα έως και το Σάββατο στην Λιουμπλιάνα. Στη διάθεση του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη, θα βρίσκονται οι Γιώργος Αζωίδης (-66κ.), Μιρμάν Ηλιάδης (-66κ.), Νταβίντ Καρακλίδης (-100κ.),  Τζιβάν Κελισιάν (-90κ.), Ρομάν Μουστόπουλος (-73κ.), Αλέξης Ντανατσίδης (-81κ.) και Ελισάβετ Τελτσίδου (-63κ.).

Πρώτοι στοι «μάχη» της διάκρισης θα ριχτούν αύριο οι «χρυσοί» πρωταθλητές Ευρώπης στους νέους πριν από μερικές εβδομάδες στο Σεράγεβο, Αζωίδης και Μουστόπουλος, αλλά και ο Μιρμάν Ηλιάδης. Την Παρασκευή θα αγωνιστούν οι Τελτσίδου, Ντανατσίδης και Κελισιάν, ενώ η ελληνική αυλαία θα πέσει το Σάββατο με τη συμμετοχή του Καρακλίδη.

«Τα δείγματα που είχαμε πριν από μερικές εβδομάδες στο Σεράγεβο και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Κατακτήσαμε δύο χρυσά μετάλλια, την τρίτη θέση στον πίνακα μεταλλίων, ενώ είχαμε και την ατυχία με τον Ντανατσίδη που θα μπορούσε άνετανα ανέβει στο βάθρο των νικητών. Τα δεδομένα στη διοργάνωση της Λιουμπλιάνα είναι πλέον διαφορετικά αφού πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην αποστολή, είναι έτοιμα να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί. Είμαστε αισιόδοξοι», είπε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

Η Ελλάδα έχει επτά χρόνια να κατακτήσει μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 (από εφέτος U21). Το 2006, στον Άγιο Δομίνικο, ο Ταριέλ Ζιντιρίδης ήταν πρώτος στην κατηγορία των -66 κιλών, ενώ οι Αλέξανδρος Γκορντέεφ και Θεόδωρος Μασμανίδης ήταν τρίτοι στα -60 και -90 κιλά αντίστοιχα.

Το «παρών» στη διοργάνωση της σλοβενικής πρωτεύουσας θα δώσει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο (ΕΟΤ), Γιάννης Καφενταράκης.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X