Με έξοδα της EJU η Ελλάδα στο Παγκόσμιο του Τόκιο

Με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EJU), θα εκπροσωπηθεί το ελληνικό τζούντο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, τον προσεχή Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, η EJU λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που διατηρεί με την ΕΟΤ τα τελευταία χρόνια και με δεδομένη την οικονομική ύφεση που υπάρχει στην Ελλάδα, αποφάσισε να καλύψει τη διαμονή και τη διατροφή τεσσάρων αθλητών μας που θα ταξιδέψουν στην χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου» για το μεγάλο εφετινό ραντεβού του παγκοσμίου τζούντο.

 

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και ο πρόεδρός της προσωπικά, αποφάσισαν να καλύψουν τα έξοδα της ελληνικής αποστολής και συγκεκριμένα τεσσάρων αθλητών μας, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τόκιο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η EJU προχωράει σε μία τέτοια κίνηση, αφού πρόσφατα κάλυψε τα έξοδα της ελληνικής ομάδας που συμμετείχε στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας. Αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για να μπορεί να είναι παρούσα σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, κ. Σεργκέι Σολοβέιτσικ, ουδέποτε έκρυψε τη συμπάθεια που έχει για το ελληνικό τζούντο, ειδικά από τη στιγμή που αυτό άρχισε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο στερέωμα. Αναγνωρίζει την δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια και κάνει προσπάθειες ώστε να μη χαθεί ένα καλό κομμάτι του ευρωπαϊκού τζούντο. Δηλώνει θαυμαστής του Ηλία Ηλιάδη, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον εθνικό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη», είπε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Αναστάσιος Φυσικόπουλος.

 

Και συνέχισε: «Είναι μεγάλη τιμή αυτή που γίνεται στην ΕΟΤ από πλευράς EJU και αποδεικνύει τη δυναμική του ελληνικού τζούντο. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε δίπλα μας έναν τέτοιο υποστηρικτή, ο οποίος στις δύσκολες στιγμές θα είναι σε θέση να δίνει χείρα βοηθείας. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τη διοίκηση της EJU και προσωπικά τον κ. Σολοβέιτσικ, ο οποίος θέλει το ελληνικό τζούντο να παραμείνει σε πρώτο πλάνο παρά την οικονομική ύφεση, αναγνωρίζοντας ότι το άθλημα στη χώρα μας έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον».

 

Ο κ. Φυσικόπουλος εξήρε και το ρόλο του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, ο οποίος με προσωπικές επαφές αλλά και τις γνωριμίες που έχει με όλες ανεξαιρέτως τις εθνικές ομοσπονδίες, «βοήθησε ώστε το ελληνικό τζούντο να βρεθεί πρόσφατα σε ακόμη τρία τουρνουά. Σε αυτά του Ρίο ντε Τζανέιρο, του Σάο Πάουλο αλλά και της Ισπανίας. Είναι πολύ σημαντικό για τα οικονομικά της ομοσπονδίας, οι σχέσεις αυτές να εξαργυρώνονται κατ` αυτόν τον τρόπο. Εκτός των άλλων βοηθάει και στο κύρος του ελληνικού τζούντο, αφού σε κάθε τουρνουά υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, γεγονός ιδιαίτερα αξιοσημείωτο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου η οικονομική ύφεση έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στον ελληνικό αθλητισμό».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X