Μήνυμα του προέδρου της ΕΟ Τζούντο


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

Σε μια δύσκολη εποχή για τον ελληνικό αθλητισμό, το τζούντο κατάφερε και το 2013 να παραμείνει ο σημαιοφόρος των αθλημάτων επαφής στη χώρα μας.

Οι τζουντόκα όλων των ηλικιακών κατηγοριών εκπροσώπησαν επάξια την Ελλάδα σε όλες τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που αποδεικνύεται και από τον συνολικό απολογισμό μεταλλίων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες αθλητές βρέθηκαν ξανά στο βάθρο Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, ενώ με την ολοκλήρωση του 2013 τα ονόματά των περισσοτέρων εξ αυτών φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των ranking list της IJF και της EJU.

Πλέον μπαίνουμε στο 2014 έχοντας μπροστά μας πολλές αγωνιστικές προκλήσεις, τρεις εκ των οποίων θα γίνουν στη χώρα μας. Κυριότερη εξ αυτών το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18, την άνοιξη στο κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων, η οποία εκτός όλων των άλλων αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών μας με την EJU. Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι της ευκαιρίας που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, παρουσιάζοντας παράλληλα μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους τις δυνατότητες των νεαρών αθλητών και αθλητριών μας, αλλά και τη δυναμική του αθλήματος.

Όπως συνέβη το 2013 έτσι και εφέτος, ρίχνουμε μεγάλο βάρος στα νέα παιδιά. Στόχος μας παραμένει το άθλημα να γίνει περισσότερο αναγνωρίσιμο και δημοφιλές, να εισαχθεί στα σχολεία και να καλλιεργηθεί μέσω σχολών προπονητών.

Εν κατακλείδι, η ανάπτυξη του τζούντο ήταν και παραμένει το πρώτο μας μέλη και τη νέα χρονιά.

Εύχομαι το 2014 να είναι εξίσου παραγωγικό με το 2013 για το ελληνικό τζούντο.

Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές σε όλους!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΦΕΝΤΑΡΑΚΗΣ

Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο

X