Μάριους Βίζερ: «Έμεινα κατενθουσιασμένος…»

«Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ως μια χώρα που άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Το τζούντο στη χώρα σας από το 2002 αλλά ειδικά μετά το 2004 έχει κάνει άλματα και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Βαγγέλη Σουφλέρη και σε όλους τους ανθρώπους της ομοσπονδίας και του αθλήματος».

 

Τα παραπάνω λόγια αποκτούν βαρύνουσα σημασία, αφού προέρχονται από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τζούντο Μάριους Βίζερ, που βρέθηκε στο κλειστό του ΜΕΤΣ για το 1o διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις» και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του.

 

«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε διοργάνωση επί ελληνικού εδάφους και ειλικρινά έμεινα κατενθουσιασμένος. Τη νέα χρονιά θα κάνουμε τα πάντα για να έρθουν εδώ ακόμα καλύτεροι αθλητές και το τουρνουά `Ακρόπολις` θα είναι μια από τις καλύτερες πρόβες εν` όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύντομα το εν λόγω τουρνουά θα αναβαθμιστεί», τόνισε ο «ισχυρός» άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που μίλησε και για το «φαινόμενο» Ηλίας Ηλιάδης, τον οποίο άλλωστε και βράβευσε κατά την απονομή του τελικού των -90 κιλών.

 

«Είναι μορφή του αθλήματος και αν καταφέρει να κάνει στο Πεκίνο το ντάμπλ στα χρυσά μετάλλια θα είναι μεγάλος άθλος. Νομίζω πως η Ελλάδα έχει βρει έναν ακόμα ήρωα που μπορεί να προσελκύσει και νέα παιδιά στο τζούντο».

 

Την επόμενη χρονιά, η χώρα μας θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων το Κογκρέσο της EJU αλλά και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπεν και ο κ. Βίζερ επισημαίνει:

 

«Δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε με την ελληνική ομοσπονδία και τον πρόεδρο Βαγγέλη Σουφλέρη. Θυμάμαι ότι το εδώ και αρκετά χρόνια είχαμε αρχίσει μια προσπάθεια ως ευρωπαϊκή ομοσπονδία και είχαμε μιλήσει με τους εκπροσώπους πολλών χωρών, στις οποίες το άθλημα του τζούντο δεν είχε μεγάλη ανάπτυξη. Τους προτείναμε να δώσουν κίνητρα στους αθλητές τους, να βρουν νέα παιδιά και να αναπτύξουν το άθλημα. Σήμερα λοιπόν μπορώ να σας πω ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που πέτυχε απόλυτα σε αυτό τον τομέα και τα αποτελέσματα είναι αξιοζήλευτα. Γι` αυτό και οι επιτυχίες συνεχίζονται για τη χώρα σας και μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004», κατέληξε ο Μάριους Βίζερ.

X