Λ. Αλεξανίδης: Αγώνα-αγώνα για το μετάλλιο

Ο Λαυρέντης Αλεξανίδης είναι ο… παλιός της εθνικής μας ομάδας των ανδρών, με συμμετοχή σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες (Αθήνα, Πεκίνο) και ο μοναδικός Έλληνας τζουντόκα με περισσότερα από ένα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών. Το 2005 στο Ρότερνταμ ήταν τρίτος, όπως και το 2008 στη Λισαβόνα, εκεί δηλαδή όπου σφράγισε την πρόκρισή του για το Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο της κινεζικής πρωτεύουσας. Αύριο, Παρασκευή, στην Τιφλίδα, μπροστά σε 10.000 θεατές, θα επιχειρήσει να τριτώσει τα μετάλλιά του στην κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση της «γηραιάς ηπείρου», με την εμπειρία του παρελθόντος ν` αποτελεί τον οδηγό του.

 

«Ένα τουρνουά, ειδικά όταν πρόκειται γι` αυτό στο οποίο μετέχουν οι κορυφαίοι τζουντόκα της Ευρώπης, είναι πάντα απρόβλεπτο. Πρέπει να είσαι έτοιμος για τα πάντα και να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο. Με την εμπειρία που έχω αποκτήσει, πιστεύω ότι πρέπει να προχωράς βήμα-βήμα αν θέλεις να κερδίσεις θέση στο βάθρο. Αγώνα-αγώνα για να μπορέσεις να κάνεις τη διαφορά. Όλα αυτά βέβαια με τη βοήθεια της τύχης και την ίση μεταχείριση από πλευράς διαιτησίας», είπε ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ο οποίος αν και τις τελευταίες δύο εβδομάδες ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι, δηλώνει πανέτοιμος ακόμη και για μία θέση στο βάθρο.

 

«Είναι θετικό το γεγονός ότι είμαι σε θέση να πατάω καλά το αριστερό πόδι όπου αντιμετώπισα πρόβλημα τραυματισμού. Η αλήθεια είναι πως πέρασα δύο εβδομάδες ιδιαίτερα δύσκολες, όμως αυτό που μετράει τη συγκεκριμένη στιγμή είναι πως νοιώθω έτοιμος για να διεκδικήσω ότι μου αναλογεί. Γιατί όχι και ένα μετάλλιο, έστω κι αν χρειαστεί να τριτώσω τα χάλκινα. Δεν θα με πείραζε καθόλου, αφού θα αποδειχθεί ότι μπορώ και παραμένω σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου δεν ήμουν αυτός που θα έπρεπε. Στην Κίνα χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία από μεριάς μου και δεν σκοπεύω να χάσω οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία παρουσιαστεί στο δρόμο μου. Και ελπίζω ότι αυτή η ευκαιρία θα μου παρουσιαστεί αύριο κιόλας», είπε ο Λαυρέντης Αλεξανίδης που θα λάβει μέρος στην κατηγορία των -60 κιλών.

X