ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 Νίκος Ηλιάδης: «Παγκόσμιο φαινόμενο ο Ηλίας»

«Ο Ηλίας Ηλιάδης είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο του τζούντο. Είναι ένας μαχητής που δεν παραδίνεται». Ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη νέα μεγάλη στιγμή του Ηλία Ηλιάδη στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -90 κιλών χαρίζοντας στην Ελλάδα την πρώτη κορυφαία στιγμή στη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας.

 

«Σε καμία στιγμή, ακόμη και τη στιγμή που χάσαμε από τον Ρώσο, δεν εγκαταλείψαμε τη μάχη. Ο μαχητής δεν παραδίνεται. Μένει και συνεχίζει την πορεία του. Αμέσως μετά την ήττα του είπα ότι έτσι είναι το τζούντο και πρέπει να προσέξει στους επόμενους αγώνες ώστε να φτάσει στο μετάλλιο. Δεν μπορώ να σας κρύψω ότι στόχος μας ήταν το χρυσό μετάλλιο. Κατακτήσαμε το χάλκινο το οποίο το αφιερώνουμε στην Ελλάδα, η οποία περνάει μεγάλη κρίση. Σε όλους τους Έλληνες αξίζει αυτό το μετάλλιο», είπε ο εθνικός προπονητής, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ηλία Ηλιάδη παγκόσμιο φαινόμενο.

 

«Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο του παγκοσμίου τζούντο. Είναι ένας ήρωας. Πιστεύω ότι τα νέα παιδιά, βλέποντας τον Ηλία Ηλιάδη, θα ασχοληθούν ακόμη περισσότερο με το άθλημα. Θα τους δώσει κίνητρο ένας αθλητής που ξέρει να μάχεται κάτω από δύσκολες συνθήκες».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

X