ΛΟΝΔΙΝΟ 2012: Μετάλλιο για… σουβενίρ αναζητά η Μπουκουβάλα

Με τις αγωνιστικές εικόνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, αλλά και τη διεθνή αναγνώριση από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο το 2010, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα θα αναζητήσει στη διοργάνωση του Λονδίνου την απόλυτη καταξίωση που αντιστοιχεί σε ένα μετάλλιο, το μοναδικό που απουσιάζει από τη συλλογή της.

 

Όπως αποκαλύπτει στο ερωτηματολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, είναι κάτοχος 2 Dan, λατρεύει το τζούντο που διδάσκεται στην Ιαπωνία και κατά συνέπεια τους αθλητές της χώρας του «Ανατέλλοντος Ηλίου», τις ελεύθερες ώρες της ασχολείται με το σκύλο της, ενώ εκτός από τις μηχανές λατρεύει να παίζει Sudoku. Έχει κατασταλάξει ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα βάλει… πλώρη για το Ρίο και τους Αγώνες του 2016, ενώ το moto που χρησιμοποιεί είναι: «Όταν ένας τζουντόκα πέσει κάτω, πρέπει να σηκωθεί και να παλέψει ξανά. Είναι κάτι που ακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια».

 

Ξεκαθαρίζει ότι θέλει να φύγει από το Λονδίνο με… σουβενίρ ένα μετάλλιο, ενώ δεν… μασάει τα λόγια της όταν λέει πως «στην Ελλάδα, ειδικά αυτές τις ημέρες, αποτελεί ανέκδοτο να είναι ένας ενεργός αθλητής υψηλού επιπέδου». Όταν αναφέρεται στην πορεία προς το Λονδίνο τονίζει ότι «ήταν μια πολύ δύσκολη διαδικασία αυτή της πρόκρισης, ωστόσο η παρουσία του νέου προπονητή με βοήθησε να ξεπεράσω τις δυσκολίες».

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ

X