ΛΟΝΔΙΝΟ 2012: Η Λουπετέι στο δρόμο της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα

Στα… βαθιά της κατηγορίας των -57 κιλών, στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο του Λονδίνου, έπεσε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Η τύχη της… γύρισε την πλάτη και έτσι, για να μπορέσει να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη, θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν, κάτι για το οποίο σίγουρα θα ήταν προετοιμασμένη πριν την προγραμματισμένη για μεθαύριο αναχώρησή της για τη βρετανική πρωτεύουσα.

 

Η Μπουκουβάλα βρέθηκε στο γ΄ προκριματικό γκρουπ, όπου θα κάνει… ποδαρικό απέναντι στην Γιουριλέιντις Λουπετέι Κόμπας από την Κούβα. Οι δύο τους έχουν αναμετρηθεί μόλις μια φορά στο παρελθόν και συγκεκριμένα πριν από… 12 χρόνια, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 που έγινε στη Ναμπούλ της Τυνησίας. Η Λουπετέι είχε πάρει τη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά, όμως η αναμέτρηση της 30ης Ιουλίου θα είναι τελείως διαφορετική, αφού η αγωνιστική εμπειρία της Ελληνίδας τζουντόκα είναι πλέον τεράστια, κάτι που μαρτυρά και η θέση που κατέλαβε στην προολυμπιακή πορεία της μέχρι το Λονδίνο.

 

Πιθανή πρόκριση της Μπουκουβάλα στον β΄ προκριματικό γύρο θα τη φέρει αντιμέτωπη με την Ίρινα Ζαμπλούντινα. Η Ρωσίδα μετράει ήδη δύο νίκες και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου 2011 στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, αλλά και στις 11 Ιουνίου 2011 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λισαβόνας.

 

«Σε καμία περίπτωση δεν ποντάραμε στην κλήρωση. Είναι γεγονός ότι ο βαθμός δυσκολίας για την Ιουλιέτα από τη συγκεκριμένη κλήρωση είναι υψηλός, όμως είναι κάτι που αναμέναμε βάσει και της κατάταξης που είχε στα προολυμπιακά τουρνουά. Η Ιουλιέτα είναι προετοιμασμένη για τα δύσκολα, κάτι που θέλω να πιστεύω ότι θα βγει και πάνω στο τατάμι την ημέρα των αγώνων. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία κι αυτό, τόσο η Ιουλιέτα όσο και εγώ, το γνωρίζουμε πολύ καλά στα τόσα χρόνια παρουσία μας στο άθλημα» είπε ο προπονητής της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα και πρώην μέλος στο ΔΣ της ΕΟΤ, Γιώργος Μπουντάκης, αναφερόμενος στην κλήρωση.

 

(Ι.Χ)

X