Καφενταράκης στο Contra.gr: “Να μπει το τζούντο στα σχολεία”

“Το τζούντο στα σχολεία για να υπάρξει κι άλλος Ηλιάδης”. Ο πρόεδρος της ΕΟΤ Γιάννης Καφενταράκης μιλάει στον δικτυακό τόπο Contra.gr και θέτει τους στόχους, προκειμένου το άθλημα να χαρίσει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στην Ελλάδα.

 

Το άθλημα των ολυμπιακών μεταλλίων και των μεγάλων επιτυχιών, το τζούντο, συνεχίζει την λαμπρή πορεία του θέτοντας νέους στόχους και προσδοκίες. Ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Καφενταράκης που ανέλαβε πριν από περίπου τέσσερις μήνες μιλά τόσο για τα όνειρα όσο και για τους προβληματισμούς του.

 

Η συνέντευξη του Γιάννη Καφενταράκη στο Contra.gr (το σχετικό link μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ)

 

Ποιοί είναι οι βασικοί στόχοι που έχετε θέσει για το 2013;

“Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο πρωτίστως, αλλά και τα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τα Grand Slam και οι Μεσογειακοί αγώνες. Και φυσικά τα μεγάλα διεθνή τουρνουά. Σκοπός μας είναι, εκτός των άλλων, να συγκεντρώοσυμε βαθμούς για μια καλή κατάταξη στην ranking list ώστε να προσκληθούμε σε παγκόσμια και Grand Slam…”

 

Αναμφισβήτητα στοχεύετε και σε μετάλλια.

“Φυσικά. Τα οποία μπορεί να φέρει ο Ηλιάδης αλλά και οι Ντανατσίδης, Αζωίδης και Μουστόπουλος που μπορούν να αγωνιστούν και στην κατηγορία των αντρών. Με καλή προετοιμασία τα μετάλλια αποτελούν εφικτούς στόχους”.

 

Για την προετοιμασία απαιτούνται χρήματα ωστόσο…

“Αυτό είναι αλήθεια. Για να προετοιμαστούν καλά οι τέσσερις-πέντε κορυφαίοι αθλητές μας χρειάζεται βοήθεια και ενίσχυση από την Πολιτεία. Χρειάζονται 300-400 χιλιάδες ευρώ για μια καλή και ποιοτική προετοιμασία. Διαφορετικά, με 100 χιλιάδες λ.χ. δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υψηλές προσδοκίες και διεθνείς απαιτήσεις. Φυσικά απαιτούνται και χρήματα για την ανάπτυξη του αθλήματος, τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων και τα πάγια έξοδα της ομοσπονδίας”.

 

Εκτός των μεγάλων και ήδη αναγνωρισμένων αθλητών μας υπάρχει “νέο αίμα”, καινούργιοι αθλητές να ακολουθήσουν τα βήματά τους ;

“Ρίχνουμε μεγάλο βάρος στα νέα παιδιά. Με χαρά διαπιστώνουμε ότι μετά την πρόσφατη επιτυχία του Ηλιάδη στους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου προσεγγίζουν το άθλημα πολλά παιδιά. Τα αναγνωρισμένα σωματεία επαναδραστηριοποιούνται και οι αθλητές τους ολοένα και αυξάνoνται. Σε λίγες ημέρες μάλιστα διοργανώνουμε στο Βόλο το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και παίδων Α’ και έχουμε μεγάλες προσδοκίες από τη διοργάνωση. Θα συμμετάσχουν περίπου 400 αθλητές και αθλήτριες απ΄όλη τη χώρα και οι αγώνες θα αποτελέσουν διαφήμιση του αθλήματος στην πόλη του Βόλου. Έχουμε μάλιστα προσκαλέσει και σχολεία να παρακολουθήσουν, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά να έρθουν σε επαφή με το άθλημα”.

 

Μεγάλη έμφαση στους νέους αθλητές λοιπόν…

“Ναι,νοιαζόμαστε και για την επόμενη ημέρα-μην ξεχνάμε και ότι οι νέοι μας είναι δεύτεροι στην Ευρώπη, υποσκελίζοντας υπερδυνάμεις του χώρου. Στόχος μας είναι, το άθλημα να γίνει ακόμη περισσότερο αναγνωρίσιμο και δημοφιλές, να αναπτυχθεί. Να εισαχθεί στα σχολεία, να καλλιεργηθεί μέσω σχολών προπονητών, να ξαναζωντανέψουν και τα μαθητικά πρωταθλήματα”.

 

Πιστεύετε ότι νέος Ηλίας Ηλιάδης μπορεί να ξαναβγεί;

“Δεν το νομίζω. Τέτοιος αθλητής με το τεράστιο ταλέντο, τα πολυποίκιλα χαρίσματα και την στόφα του πρωταθλητή δύσκολο να ξαναβγεί στη χώρα μας. Ο Ηλίας είναι ένας και μοναδικός…”

X