Ικανοποίηση για το χάλκινο του Μουστόπουλου, πρόβλημα με Αζωίδη ενόψει Μπακού

Πολύ ικανοποιημένος για το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Βουδαπέστης και βέβαιος για την πρόκριση του Ρομάν Μουστόπουλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εμφανίστηκε ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης μετά τη νέα διάκριση στην ουγγρική πρωτεύουσα. Ωστόσο η χαρά του επισκιάστηκε από τον τραυματισμό στα πλευρά του Γιώργου Αζωίδη κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολλανδό αντίπαλό του.

«Ο Ρομάν πάλεψε πολύ καλά και προσπάθησε ως το τέλος. Πλέον δεν υπάρχει αθλητής που να μην τον έχει “στα ίσα”-παλεύει με όλους εξίσου καλά. Και αυτό που με ευχαριστεί είναι που δεν το βάζει ποτέ κάτω, είναι συνεχώς “στην επίθεση” και δεν αρκείται σε μια-δυό νίκες. Το επίπεδό του είναι άριστο. Πλέον, είμαι 100% σίγουρος ότι βρίσκεται με το ένα πόδι στο Ρίο. Ο Ρομάν μπορούμε να πούμε σχεδόν από τώρα ότι θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακόμη και την μισή προσπάθεια να καταβάλει από εδώ και στο εξής, η πρόκρισή του είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη», τόνισε ο Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος δεν δίστασε ν` αναγνωρίσει την ανωτερότητα του Γερμανού τζουντόκα ο οποίος βρέθηκε στο δρόμο του Μουστόπουλου στον τελικό της κατηγορίας των -81 κιλών.

«Θέλω να είμαι δίκαιος. Ο Γερμανός αθλητής ήταν καλύτερος… Αυτός που αδικήθηκε πολύ ωστόσο ήταν ο Ντανατσίδης με τον επίσης Γερμανό αντίπαλό του. Οι διαιτητές τον αδίκησαν κατάφωρα σε περιπτώσεις που… έβγαζαν μάτια. Κι ανησυχώ γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνω να αδικούνται οι Έλληνες αθλητές στο δρόμο προς το Ρίο».

Ο Νίκος Ηλιάδης αναφέρθηκε και στον Γιώργο Αζωίδη και στην άτυχη στιγμή που είχε στους αγώνες της Βουδαπέστης. «Χτύπησε στα πλευρά και τις επόμενες ημέρες θα δουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού, πάντως προέχει η υγεία του».

Όσον αφορά την απόδοση της εθνικής στους Βαλκανικούς U18 είπε ότι «ένα χρυσό και τρία χάλκινα είναι αρκετά καλός απολογισμός, ωστόσο χρειάζεται ακόμη δουλειά”.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Ηλία Ηλιάδη, ενόψει μάλιστα και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. «Είναι καλά. Δεν πονάει στο χέρι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα συνεχίσει τις προπονήσεις του στο Ισραήλ, στις 18 του μήνα θα έρθει Ελλάδα και στις 19 φεύγουμε για Μπακού. Εκεί στο Ισραήλ προπονείται σε ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο με πολλές δυνατότητες και κερδίζει και ο ίδιος αλλά και οι υπεύθυνοι καθώς  βρίσκεται μαζί τους ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής μας».

X