Θύμα έκπληξης ο Ηλίας Ηλιάδης στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο

Η επιστροφή του Ηλία Ηλιάδη στα τατάμι μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες δεν συνοδεύτηκε από την κατάκτηση μεταλλίου. Ο τρεις φορές χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής, έπεσε θύμα έκπληξης στο πανίσχυρο Γκραν Σλαμ του Τόκιο, αφού γνώρισε την ήττα στη φάση των 16 από τον 23χρονο Σέρβο Αλεξάνταρ Κούκολι. Ο Ηλιάδης, στους 32 νίκησε τον Ουκρανό Βαντίμ Σινιάφσκι, όμως στον αμέσως επόμενο γύρο έχασε με Yuko από τον Κούκολι, ο οποίος στο βιογραφικό του έχει δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα U23 και ένα σε U21, κανένα όμως απ` αυτά χρυσής απόχρωσης.

Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, έδειξε «σφιχτός» στον πρώτο αγώνα με τον Σινιάφσκι, όπως και στον δεύτερο με αποτέλεσμα να δεχθεί Yuko 1:32 πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου, το οποίο του στέρησε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι ουδείς από τους τέσσερις πρώτους της παγκόσμιας κατάταξης των -90 κιλών (Λιπαρτελιάνι, Βομπροσόφ, Ηλιάδης, Φαν Τ Εντ) δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο βάθρο των νικητών. Μόνο ο Λιπαρτελιάνι είχε παρουσία στα ρεπεσάζ, όμως κι αυτός αποκλείστηκε από τον αγώνα διεκδίκησης για το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας μετά την ήττα από τον Ιάπωνα Μασού Μπέικερ.

X